Рішення, яке ухвалили на "таємничому" засіданні виконкому, "нічого спільного із забудовою набережної не має". Про це під час учорашнього обговорення детального плану розбудови Митниці повідомив міський голова Анатолій Бондаренко, пише "Інфоміст"

Відстань від води до найближчої будівлі – 158 метрів. Окрім того на засідання він приніс попередній детальний план та актуальний нині. Зауважив, що у попередньому була передбачена більша кількість забудов, на острові планувалась на косі житлова забудова, але її зняли.

20527577_1342051119226201_1985190173_n

– Рішення ще не підписано, зараз ми вивчаємо юридичні аспекти. Але вони можуть виникнути тільки через те, що тоді у нас пропав зв’язок. Ми хочемо щоб це було відкрито. Тому зараз є пропозиція обмінятися думками, – розпочав учорашнє обговорення мер. – Я призначив позачергову сесію, щоб разом із громадськістю детально обговорити: де й чия ділянка, коли була отримана, під який об’єкт, хто подав пропозицію. Від "А" до «Я», щоб не було ніяких спекуляцій.

Після цього він запропонував такий формат обговорення: головний архітектор міста Віталій Чернуха розповість про кожну ділянку на плані, а потім з присутніми обговорюватиметься кожен пункт.

– Я хочу, щоб кожен сказав, що подобається, що – не подобається. Як громадськість вирішить, так ми й ухвалимо рішення. І ще я вам обіцяю, що ніякої житлової забудови у стометровій зоні не буде, – сказав мер.

У 2005 році "майбутній" острів був переданий «Київміськбуду» під багатоповерхову забудову. У генплані за 2011 рік він ще значиться із будівлею, нині ж, каже Віталій Чернуха, місто врахувало пропозицію обласного управління архітектури, і на існуючому острові передбачили зону рекреаційного призначення (легкі конструкції лише для відпочинку). Там також означені місця для сезонного типу торгівлі, надання місця для оренди певного обладнання для відпочивальників тощо.

Головний архітектор міста для прикладу показав облаштування території біля "Спортлайфу".

– Там у нас раніше були шашлики, чагарники і собаки, – сказав він. – У якомусь там році виділили ділянку для будівництва спортивного центру та пункту громадського призначення. Нині територія облаштована, як зразок. Не лише свою облаштували, а й прилеглу. Висадили рослини, доглядають навіть існуючу набережну.

На Митниці також виділили ділянку для будівництва багатопрофільного спортивного закладу, з можливістю проведення концертних заходів. Є спеціальна державна програма, яка дозволяє його будівництво, повідомили в мерії. Кажуть його спланували відмовившись від житлової забудови.

Менше, ніж за сто п’ятдесят метрів від води можуть бути гідротехнічні споруди, велодоріжки, пішохідні доріжки тощо.

Опісля Чернуха перескочив до плану забудови набережної в протилежному районі міста. Йдеться про ділянку від дамби до Долини троянд. По цій ділянці у містян теж виникло кілька питань. Адже на малюнку зображена низка будівель, але яке їхнє призначення, висотність пояснити конкретно Чернуха не зміг: «Можуть бути, а може й не бути цих приміщень».

-Нам не озвучують поверховість, нам не озвучують, що лишиться під інфраструктуру спільного користування: стоянки, школи, садочки. Ми постійно говоримо про те, що нам не вистачає цього на Митниці, а я в детальному плані не бачу їх. У нас кілька депутатів взяли ділянки під автостоянки, а зараз на тому місці будують житлові будинки. Від цього з машинами легше не стає, – сказав колишній член виконкому Іван Кієнко.

На карті лінією позначена 150-метрова зона. Однак у присутніх виникнуло кілька питань стосовно житлових забудов поблизу 33-ої школи. Жителі Митниці, які там живуть, стверджують, що від води до дороги там лише 110 метрів.

20614266_1342050932559553_883758606_n

– Покажіть людям, що є на сьогодні. Бо там будівлі на березі будуть. Не треба показувати те, чого там не має. Намиєте територію, тоді можна і говорити про відстані, – зауважила черкащанка.

Натомість Чернуха каже, що детальний план передбачає проектування, те, що може бути в майбутньому.

Черкаська ж активістка Вікторія Феофілова після 40-хвилинного обговорення заявила, що присутнім не зрозумілий статус обговорення. На це міський голова відповів, що просто зібрав тут присутніх для вивчення зауважень по детальному плану.

– Зараз ніхто, включаючи нашого архітектора, не уявляє, як буде виглядати набережна. Окрім того, що там є очисні і ще якісь об’єкти, для нас важливо, який вигляд це все матиме, це обличчя нашого міста, це те, що ми маємо зберегти. Тому Анатолію Васильовичу, якщо ви хочете, щоб люди полюбили те, що ви робите, скасуйте те рішення, зробіть 3Д-макер цього проекту, поставте унизу на першому поверсі і нехай люди приходять, ознайомлюються висловлюють зауваження. Бо фрази: «отут будуть громадські будівлі, а які – ми не знаємо», не можуть показати картинку, – сказала Вікторія Феофілова. – Потратьте ще трішки часу і грошей на 3Д-макет, може ви ще пересунете три будинки і всім сподобається. Не ламайте через коліно, бо нічого не вийде.

Опісля Чернуха також розповів про рекреаційну зону в 100-120 метрах від води. Поза цією лінією передбачають автостоянки, гаражі. У межах території  передбачені споруди під очистку води.

Журналісти запитали у міського голови, чи будуть призначені повноцінні громадські слухання з цього питання

– Громадські слухання призначимо виключно на Митниці. Ніякі містобудівні умови не видаються і поки ми видавати не плануємо. Але я не бачу нічого поганого у цьому плані. Питання, які виникатимуть у громадськості, будемо обговорювати, – сказав Бондаренко.

Іван Кієнко та активіст Вадим Комаров зауважили, що не хочуть повторення історій, коли на місцях, які виділили під автостоянки, футбольні поля, виростають житлові багатоповерхівки.

Також журналісти наприкінці обговорення запитали вкотре про долю рішення виконкому.

– Якщо вето й буде накладено, то лише з технічних причин. Я не бачу більше причин, – сказав мер.

На уточнююче питання: «Чи є вірогідність, що рішення буде підписане до засідання сесії» він відповів: «Можу й підписати».

реклама

Коментарі  

 
+9 #5 Правдоруб 01.08.2017 18:15
Мер. Кору.....онер и трусливый об....щик.!!! Без Гуры он никто , и зовут его никак!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #4 мінус 01.08.2017 14:40
Цитую Щука:
Якщо місто не будується, воно просто мертве! щось розвелось некрофілів в Черкасах!

Будь ласка. Будуйте на місці колишнього парку для військової техніки по вул. Оборонній. Там на цілий мікрорайон землі вистачить. Але ж там треба платити за зведення комунікацій, а тут "сіли" на все готове, бо в вартість квартир включене проложення цих самих комунікацій.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-19 #3 Щука 01.08.2017 12:25
Якщо місто не будується, воно просто мертве! щось розвелось некрофілів в Черкасах!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #2 Бух. 01.08.2017 10:15
Бондаренко! ДВА роки ти вже мер...а нічим окрім якихось сварок ти не запямятався мені.

Нічого за два роки помітного та здорового майже не зроблено, а все що зроблено такої якості що скоро буде все в ямах та ремонті.

І тут, з голосу особисто виніс таке актуальне та складен питання. Чому цей план забудови з місяць не висів на сайтах міськради? Чому немає нормального обговорення? Бо Толік - ти ....ан!!!! І рівень твій - ЛИСЯНКА!!!!!

Спочатку попризначав в міськраді людей з криками що за кожного несеш персональну відповідальніст ь, а тепер розводиш руками.... Слабак!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #1 ЧЕРКАЩАНИН 01.08.2017 09:59
Не бреши, волчара позорний, що в тебе тоді "зв"язок пропав"!!! Ти тупо хотів затіхарить усе - і добре знаєш, що крисятничество має бути покаране! Спробуй тільки, ****, нагадить на Митниці - і підеш назад у свою Лисянку!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100