реклама

реклама

Днями у Золотоніському районі відбулася нарада за участі начальника управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігоря Колодки. Тема дискусії – надважлива: запобігання поширенню чуми свиней та інших інфекційних захворювань тварин.

DSC_0322

В обговоренні взяли участь голови райдержадміністрацій, начальники управлінь АПР, фахівці із питань тваринництва управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, начальники управлінь Держпродспоживслужб, керівники ветлікарень, сільські голови, керівники мисливських господарств із Драбівського, Золотоніського, Канівського та Чорнобаївського районів, представники поліції, служби надзвичайних ситуацій та всі інші, хто має стосунок до згаданої проблеми. Нарада проходила в актовому залі Коледжу ветеринарної медицини.

Після вступного слова голови РДА Олександра Лісового, який привітав гостей та всіх присутніх, учасники розмови говорили про способи запобігання небезпечним хворобам тварин на Черкащині, ділилися досвідом, порадами. Проте дійшли спільної думки про те, що головне у подоланні інфекційних хвороб тварин – це уникнути появи збудника. Для цього передбачені різні профілактичні заходи, яких необхідно дотримуватися всім, хто має стосунок до тваринницької галузі. Адже поява на певній території інфекційних хвороб тварин, зокрема чуми свиней, веде за собою низку проблем: карантин, заборона торгівлі м’ясом, знищення особин тощо. Тож господарників закликали бути пильними і дотримуватися усіх санітарних норм.

За матеріалами газети «Вісник Золотоніщини»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100