реклама

реклама

Починаючи від 17 червня 2016 року слідчі ГУНП України в Черкаській області розслідують кримінальне провадження за фактом шахрайських дій щодо 82-річної жительки Черкас Уляни Бабешиної, яку було виселено з квартири. І поки «досудове розслідування триває», до ЗМІ потрапляє інформація про нові випадки позбавлення людей їхніх помешкань.
На старості років Уляна Трохимівна залишилася без власної квартири

На старості років Уляна Трохимівна залишилася без власної квартири

Торік у липні «Прочерк» писав про сумну історію того, як черкаський юрист Сергій Гартингер відсудив у пенсіонерки Бабешиної її квартиру. Вже в серпні минулого року Уляну Трохимівну було виставлено за двері. Усі речі літньої жінки залишилися в помешканні, а потім зникли, у зв’язку з чим було відкрите ще одне кримінальне провадження.

Згодом обидва провадження – про шахрайство і про викрадення речей Уляни Трохимівни – правоохоронці об’єднали в одне, «оскільки є підстави вважати, що кримінальні правопорушення у них вчинені однією особою».

Крім того, було відкрито ще одне провадження за фактом зловживання службовими особами виконавчої служби під час відчуження нерухомого майна пенсіонерки.

На прохання родичів Уляни Трохимівни весною цього року хід розслідування обговорювали на оперативній нараді у керівника Черкаської місцевої прокуратури Сергія Шелудякова. За словами Сергія Вікторовича, було встановлено, що «досудове розслідування не проводиться, чим слідчим грубо порушуються норми чинного законодавства». Процесуальний прокурор надав слідству «письмові вказівки». До ГУНП було направлено лист про проведення службової перевірки та притягнення винних осіб до відповідальності.

Правильні слова каже і перший заступник прокурора області Володимир Павленко. У травні також указав підлеглим «на необхідність активізації досудового розслідування, забезпечення прийняття законних та неупереджених процесуальних рішень».

Минуло ще кілька місяців... Результатом наполегливості родини Бабешиних стало те, що їх днями все-таки опитали про обставини подій, що розслідуються...

Тим часом Бабешини, за їхніми словами, «як на роботу», ходять на судові засідання (їх за рік відбулося близько 30), де намагаються добитися справедливості для своєї старенької мами і повернути їй квартиру. Але логіка того, що відбувається, зрозуміла: чим довше триває слідство, тим менше аргументів на свою користь мають у судах Бабешини.

Час плине, а ЗМІ повідомляють про нові досягнення адвоката Сергія Гартингера. У коментарі журналістам «Подробиць» (телеканал «Інтер») він сказав, що йому подобається виселяти людей із квартир.

В одному із телесюжетів «Подробиць» ішлося й про справу Уляни Трохимівни. Але ця справа не стала єдиною. «Юрист то 82-річну бабусю з квартири виселяє, то маму з маленькою дитиною за допомогою молодиків виживає з дому», – резюмує «Інтер».

– Час іде, а ми чуємо від правоохоронців тільки про те, що слідство, мовляв, ведеться, і про його результати нам повідомлять «в установленому законом порядку». А також що «слідчим дано вказівки», – зітхаючи, каже невістка Уляни Бабешиної Тамара Панченко. – Але, якби все робилося так, як повинно робитися, то вже після нас від квартирних махінацій не постраждало б ще троє людей. Сумно...

У Бабешиних нагромадився цілий стос різноманітних документів

У Бабешиних нагромадився цілий стос різноманітних документів

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 Пересічний 16.09.2017 20:01
А начальник слідчих в цей час атестацію проводить працівників поліції, яких рекомендували на посади з більшим обсягом роботи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 федор принципиальный 16.09.2017 09:00
А отсудить квартиру у Бондаренко или шурика не пробывал-слабо?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Сидоров. 15.09.2017 21:45
Логіка у слідства проста як двері. Чекають смерті 82 річної бабусі.А вона все не вмирає.От яка заковика.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100