реклама

реклама

Обвинувачений у справi вбивства корсунського журналiста Максим Русiн не з’явився на судове засiдання. Також на суд не прийшов i адвокат iншого пiдозрюваного Воронкова.

Про це інформує журналіст «Прочерку».

Прокурори пiдтвердили неможливicть продовження засiдання. Зрештою, суд прийняв рiшення перенести засiдання. Вiдзначимо, сьогоднi мали розглянути питання об’єднання справ окремих пiдозрюваних в одну.

Ще сьогоднi розглянуть справи Мельника та Недибалюка - ще двох пiдозрюваних в убивствi Сергiєнка.

21849075_600647776788158_1277143701_n

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року невідомі викрали Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі.

У жовтні 2015 року начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста, майданівця, громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка викрали, катували та вбили дві групи бандитів з Києва.

«Дії останніх кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини),  п. п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі», – повідомляє Черкаська прокуратура.

У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100