реклама

реклама

У Черкасах відбувся Форум активних містян «Черкасипогляд у майбутнє». Понад півтори сотні черкащан стали його учасниками і взяли участь у стратегічній сесії за тематичними напрямками: бізнес-клімат, комфорт, Дніпро, людський потенціал тощо. Активні жителі Черкас напрацювали ідеї, які ляжуть в основу стратегії розвитку міста Черкаси.

IMG_2853

«Це – лише перший загальноміський захід у багатозадачному процесі розробки стратегії розвитку Черкас. Щиро вдячний усім активним громадянам міста, що прийшли висловити свої думки щодо майбутнього Черкас.  Всі ідеї учорашнього дня ляжуть в основу роботи спеціалізованих груп. Це в подальшому дасть можливість напрацювати спільне бачення стратегії міста від представників громади, бізнесу та влади», - зазначає заступник міського голови Роман Буданцев.

Пропозицій та побажання учасників форуму будуть систематизовані, проаналізовані та опрацьовані фахівцями.

«Черкаси - чи не єдиний з обласних центрів, який досі не має власної стратегії розвитку... Тепер я упевнений, Стратегію розвитку Черкас обов'язково буде напрацьовано. Перший форум активних містян довів, що громаді не байдужа доля рідного міста. Понад півтори сотні черкасців віддали кілька годин власного часу, аби нарешті визначити напрямки руху і розробити повноцінну стратегію розвитку Черкас. Ідеї прозвучали найрізноманітніші, інколи навіть взаємовиключні, але кожна думка має шанс на життя і на опрацювання її в подальшому. Наступним кроком у роботі над стратегією стане обговорення в більш вузькому і спеціалізованому колі. Наша задача - зробити все, щоб цей документ був реальним путівником, як для влади, так і для містян, який окреслить шляхи до розвитку міста в майбутньому. Стратегія буде живою, зрозумілою кожному черкащанину, а не формальним документом, що припадатиме пилюкою на полицях мерії», - зазначає Андрій Більда, лідер команди проекту «Школа мерів», яка брала активну участь у першій стратегічній сесії, відповідаючи за різні напрямки її роботи.

Під час Форуму активні містяни долучилися до стратегічної сесії у форматі «світового кафе» і «мозкового штурму» за різними напрямками.

«Світове кафе» – це технологія групової роботи, яка дала нам першу інформацію від містян про ідеї, які можуть бути закладені у стратегію розвитку міста. Крім того, - це гарна можливість подивитися на проблеми і перспективи міста з точки зору усіх учасників міського життя. Це перший такий досвід для Черкас», – говорить один із активістів Стратегічного комітету Іван Подолян.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100