Учора у Апеляційному суді почали розгляд апеляції Іллі Новікова, якого суд попередньої інстанції визнав винним у скоєнні злочину, передбаченого статтею 121 ККУ «Умисне тяжке тілесне ушкодження», повідомляє «Інфоміст».

sud_4 Нагадаємо, у ніч з 14 на 15 жовтня 2016 року внаслідок бійки біля одного з нічних клубів міста помер 29-річний Сергій Бондаренко. Іллі Новікову присудили 8 років позбавлення волі та по 80 тисяч гривень відшкодування моральної та матеріальної шкоди кожному із позивачів.

На початку засідання суддя зачитав матеріали справи, сторона захисту Новікова наполягає на перекваліфікації дій за статтею 119 ККУ.

Адвокат обвинуваченого заявив у суді, що необхідно дослідити судово-медичну експертизу, переглянути матеріали. Мовляв, вина підзахисного лише у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень. На його переконання, смерть потерпілого наступила не від ударів, а від падіння об землю та втрату свідомості. Окрім цього юрист нарікав на лікування, мовляв, Бондаренку не була надана належна медична допомога.

Сам Новіков запевнив, що намагався Бондаренку надати допомогу. Хоча на відео видно, що після нанесення ударів Ілля повернувся до клубу.

– Шансів на життя після нанесення травм практично не було, – передає слова медексперта адвокат потерпілих.

Щодо відшкодування матеріальної шкоди: на рахунок потерпілих надійшло від батька Новікова 170 тис грн. Суд стягнув із обвинуваченого по 80 тис грн на кожного потерпілого. Однак ці кошти мати Бондаренка брати відмовляється.

Також сторона захисту обвинуваченого подала клопотання щодо допиту судмедексперта та дослідження відео із відеокамер клубу в день трагедії. Суд ухвалив задоволення клопотання.

Наступне засідання відбудеться 15 листопада у першій половині дня.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 РезидентЪ 29.09.2017 13:18
Цитую Прочерк:
Суд стягнув із обвинуваченого по 80 тис грн на кожного потерпілого. Однак ці кошти мати Бондаренка брати відмовляється.

Молодец !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100