реклама
Sucurity Police

реклама

30 грудня о 10.00 в Будинку вчителя черкащани прощатимуться із відомим письменником, літературознавцем, есеїстом, перекладачем та багаторічним очільником Черкаської обласної організації НСПУ Григорієм Білоусом.

Письменник пішов із життя вчора, 28 грудня.

– Останнім часом Григорій Павлович страждав від гіпертонії, – зазначила у коментарі "Прочерку" голова Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України Валентина Коваленко. – Дружина розповідає, що востаннє він працював до пізньої ночі. О п’ятій годині ранку його знайшли за робочим столом. Комп’ютер був вимкнений. Поряд був тонометр. У руках письменник тримав мобільний телефон. Очевидно, телефонував синові.

Колега Григорія Білоуса говорить, що останнім часом він дуже поспішав працювати, наздоганяв те, чого не встигав зробити за одинадцять років керівництва обласною спілкою письменників.

– Коли передав мені спілчанство, швидко завершив третю частину поеми про Сковороду. Тоді написав для мене декілька рядків: «Дуже вдячний, що звільнили мене від спілчанського торохкого воза», – пригадує Валентина Коваленко.

– Об 11.00 письменника відспівають і поховають на центральній алеї цвинтаря, що знаходиться на вулиці Одеській, – повідомив завідувач кафедри української літератури та компаративістики ЧНУ ім. Б. Хмельницького Володимир Поліщук.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Любов Майборода 29.12.2011 19:40
Вічна пам`ять Григорію Павловичу. Дякую за підтримку, доброту і чуйність. Григорій Павлович був членом топонімічної комісії, доклав багато зусиль до відновлення історичної справедливості і повернення старовинних назв вулицям міста. На жаль, нинішня міська рада не підтримала наших рішень. Але то тимчасове..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100