реклама
Sucurity Police

реклама

Сьогодні пішов з життя відомий письменник, літературознавець, есеїст, автор кількох літературних нарисів про колег-письменників, перекладач, багаторічний очільник Черкаської обласної організації НСПУ – Григорій Павлович Білоус. Про це на сесії обласної ради повідомила депутат від «Батьківщини» Валентина Коваленко.

Григорій Білоус був головою черкаської письменницької організації з 1999 по 2010 рік. Також він був головним редактором часопису «Холодний Яр».

Його книгу поезії «Терноцвіт» відзначено обласною літературно-публіцистичною премією «Берег надії» імені В. Симоненка. За поему «Вогонь у камені» він був удостоєний Міжнародної літературної премії імені Григорія Сковороди.

За поему «Засвіти свою зорю», присвячену 280-річчю від дня народження Г. Сковороди, він був удостоєний регіональної премії імені М. Старицького.

Депутати вшанували пам'ять письменника хвилино мовчання. Валентина Коваленко також звернулася до керівництва області з проханням знайти можливість і виділити родині письменника матеріальну підтримку, оскільки багато коштів пішло на лікування.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #1 Критик 28.12.2011 16:58
Дійсно грунтовна постать! Великий патріот України! В моєму серці Він залишив сонячне проміння, яке видзеркалює духовність і мораль, видатної, славетної і блискучої особистості - письменника, що ввібрав всю глибину української нації. Царство йому небесне і вічна пам'ять!!! Наші серця переповнені жалобою і сумом цієї непоправної втрати! Пам'ятаймо!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100