реклама

реклама

24 жовтня, в Соснівському районному суді в Черкасах розглядали справи всіх причетних до викрадення та вбивства корсунського журналіста Василя Сергієнка.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року був побитий і викрадений з двору власного будинку в місті Корсунь-Шевченківський. Наступного дня його тіло було знайдено в 15 -ти кілометрах від міста у Виграєвскому лісі з наручниками на руках і слідами жорстоких тортур, пише zmi.ck.ua

1508852486-746

На судове засідання не з'явилася потерпіла Ніна Нищик - мати закатованого журналіста. Його дружина Валентина Сергієнко подала заяву від імені матері про згоду на проведення засідання без неї. У зв'язку з цим у залі виникла дискусія щодо автентичності підпису в заяві матері. Адвокати зазначили, що мають великі сумніви щодо цього.

"Я бачив, як вона (дружина) в коридорі писала від руки заяву, що саме я не бачив, а потім занесла листок у канцелярію", - сказав один із адвокатів.

Врешті адвокати не заперечували, щоб судове засідання провели без потерпілої Нищик, втім її треба допитати в судовому порядку.

Після того, як суд вирішив проводити засідання, сторона захисту подала клопотання щодо звільнення підозрюваного Вадима Мельника зі скляної кабіни під час проведення судових засідань, оскільки це обмежує можливість його спілкування з адвокатами, окрім цього це принижує честь та гідність людини.

"Це є порушення статті 3 Європейської конвенції з прав людини. Я сьогодні вимірювала рулеткою, площа кабіни - 8 кв.м. На одну особу там припадає 1,6 кв.м. на одну особу. До того ж там немає можливості зробити нотатки. Кабіна заплямована, тому підозрюваним погано видно, на відміну від сторони обвинувачення", - зазначила адвокат Таміла Алексик.

Зі свого боку, прокурори зазначали, що це клопотання не підлягає задоволенню, оскільки суд обрав обвинуваченим міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а тому інструкція передбачає перебування в клітці у залі засідань. І перебування у скляній клітці не все ж порушує його прав, адже він має змогу перебувати в залі, все чути, бачити та спілкуватися з адвокатами. "Наручники - це порушення прав, а він не в наручниках", - зазначив прокурор.

Суд тривав дві години, прокурори зачитували обвинувачення. Присутні за цей час втомилися, тож засідання перенесли на 31 жовтня.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Артилерист 24.10.2017 19:27
Адвокат вже не заперечує, що підзахисний вбив, але клітка не така, бабця не прийшла, значить підсудного треба випускати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100