реклама

реклама

59cb60ed6608eIMG-5ccd80f854e637d18f09e3e1a234be85-V(1) 2 У Черкаській обласній філармонії роз'яснили щодо застосування контрактної форми договору в галузі культури, унаслідок чого відсьогодні там звільняється частина працівників.

– У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури» у нас відбулися зміни. Раніше всі працівники працювали на безстроковому трудовому договорі, тобто довічно. Торік через зміни в законодавстві я попередив працівників художньо-артистичного складу про переведення на контрактну форму роботи на рік наперед без проведення конкурсу з 1 листопада 2016 року до 31 жовтня цього року. Це 13 осіб. І через закінчення строку дії контракту вони були за місяць попереджені про завершення контракту. А з іншими професійними творчими працівниками відзавтра укладається додаткова угода про внесення змін до контракту ще на рік, якщо ні з одного, ні з іншого боку не було попередження про розірвання контракту, – зазначив директор філармонії Юрій Федоряка у коментарі "Прочерку".

З завтрашнього дня в філармонії готуватимуться до роботи конкурсної комісії.

– Залучимо фахівців з університету ім. Драгоманова, з столичної консерваторії, з хору ім. Верьовки тощо. Після формування комісії, буде складений текст оголошення про проведення конкурсу і претенденти здаватимуть документи на участь в конкурсі. Ці працівники, які сьогодні звільнені, також мають право подавати кандидатури на конкурс. До слова, деякі звільнені сьогодні артисти навіть не мають профільної освіти. А конкурс цього вимагає. Тому треба змиритися зі змінами часу, включати креативність, створювати нові програми, йти вперед, будувати культуру. Ось мій пріоритет! І маю свою концепцію розвитку! Звісно, люди, що не хочуть змінюватись, бунтують, десь поголос пускають! – сказав Федоряка.

Він зазначив, що сьогодні звільняється, зокрема, художній керівник філармонії, керівник черкаського хору, керівник ансамблю «Росава» тощо.

– Щодо тих підлеглих, де не було ні з якого боку претензій і попередження про звільнення, які виконували концентру норму тощо, то з ними контракт так можемо продовжувати безкінечно. А хто попереджений і звільнений, мусить піти на конкурс, щоб довести свою профпридатність, – каже керівник філармонії. – Наголошу, що звільняються одиниці, бо порушується їх вічний спокій і впевненість в тому, що вони будуть тут по життєво працювати. Але хочете працювати далі? Прийдіть і перед фахівцями представте нову програму розвитку.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #8 Філармонії капут 01.11.2017 12:21
Розвал у сфері культури триває. А що з приводу цього каже математик Шабатін?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 Коваль 01.11.2017 10:46
Залучимо фахівців з університету ім. Драгоманова,...тощо.
Тю! А Драгоманова тут яким боком?Ото ТОЩО, мабуть, і скаладатиме кістяк комісії. Усе йде на розвал, бо де федоряки наберуть артистів професійних у маленькому місті?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 Пряма мова 01.11.2017 10:45
А-у-у! А коли закінчується КОНТРАКТ у Федоряки? Може краще звільнити ОДНОГО Федоряку? Ви зверніть увагу - він має "будувати" культуру...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #5 Полкан 01.11.2017 10:02
Молодець, старий! Правильно кажеш!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #4 Антифриз 31.10.2017 23:17
Виявляється, що бути талановитим співаком чи музикантом можна тільки з профільною освітою. А Анатолій Солов'яненко закінчив політехнічний інститут, Назарій Яремчук - географічний факультет університету... В рік 60-річчя Черкаському хору й усій творчій еліті філармонії нанесли удар під дих. Прикро і гірко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 СТРАХ 31.10.2017 22:14
Там профільної освіти немає і сам керівник! Це все штучно зроблена ситуація і вона вибухне!!! Чекайте!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Сміх і гріх 31.10.2017 19:08
Це вам не Японія, де довічно працювати за честь. Тут треба "йти вперед", куди накаже влада, яка щоразу міняється і сама не знає, чого хоче, але таки "вперед". Результати по свіх галузях відомі. Смішно читати, що звільняються одиниці. Контрактна система - вона для всіх. Просто інших позвільняють пізніше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Регіональна Тальнівщина 31.10.2017 16:58
Яка різниця між філармонією і майданом Мішико? - ніякої
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100