реклама

реклама

«Черкаський екстрим чи містечковий екстремізм» – таку назву дав своєму дописові у «Фейсбуці», присвяченому програмі «Доступні ліки», директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міськради Олег Стадник.

Стадник Пряма мова «В минулому році цією програмою скористались біля 40 тисяч мешканців міста – отримали дешевші для себе ліки в аптеках із виплатою різниці у вартості ліків нашими поліклініками. Кошти на виплату надходили у вигляді субвенції із обласного бюджету міському. Чому змушений про це ще раз говорити? За ці три робочі дні 2018 року різко зросла кількість дзвінків у департамент про відмову аптек у видачі таких ліків за рецептами», – бідкається пан Стадник.

За його словами, річ у тім, що аптеки поки що не можуть отримати компенсацію за дешеві або безкоштовні ліки: місто Черкаси ввійшло в новий рік без бюджету.

«В обласному бюджеті на 2018 рік під цю потребу передбачено 7 млн 628 тис грн. Але зайти в місто ці кошти не можуть, бо не існує в природі такого документу як бюджет міста на 2018 рік – його не затвердив виконком, його не затвердили депутати міської ради. Все невдоволення містян переключилось на медиків міста, і всі скарги зводяться до того, що поліклініки не платять аптекам, а люди не отримують ліків», – пише Олег Стадник.

Звертаючись до громади міста, він просить зважати на те, що медики Черкас не мають жодного стосунку до того, що «недолугий та безвідповідальний виконком не може зібратись і затвердити головний фінансовий документ міста» і до того, що «міська рада не може відправити недолугий виконком у відставку та затвердити новий».

Втім, на думку Олега Стадника, вина медиків у ситуації, що склалася, таки є. Бо вони, будучи громадянами Черкас, разом зі своїми пацієнтами обрали собі таку владу.

«На жаль, це тільки початок, – пише керівник медичної галузі міста. – Якщо нічого не зміниться, скоро загримять порожніми каструлями мами малих дітей, які не отримають «дитячих» виплат, а потім бюджетники міста, які не отримають заробітних плат».

Пояснив Стадник і заголовок свого матеріалу про «екстрим» і «екстремізм».

«Якщо це така розвага влади, такий черкаський екстрим, то до чого владне бажання адреналіну і безкоштовні рецепти для пацієнтів, у яких надлишок адреналіну і так провокує хворобу? Якщо ж це містечковий екстремізм, то будь-який екстремізм, у будь-якому куточку світу завжди має конкретних "ігілів" і "аль хаїд", і рано чи пізно повинні ці екстремісти повинні понести відповідальність і бути покарані», – переконаний Олег Стадник.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 діабетик 2 тип 04.01.2018 23:34
Нечасто погоджуюсь з опусами п.Стадника, але тут на 100%. МУ*АКИ з виконкому та міськради, виконайте свій примітивний обов'язок. А міський голова має такі речі ОСОБИСТО роз'яснювати хронічним хворим, а не ховатись за стадників.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 олекс 04.01.2018 21:03
ХХ от якби на шиїбула голова ,а не дупа то дивись і по іншому було б у місті...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 ХХ 04.01.2018 14:56
Та мені якось до дупи ваші владні колізії. Де мої ліки панове чиновники? Чому я маю померти від ваших непрофесійних дій. Чи це спеціально робиться. То може вила поможуть справі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100