orea Семеро голів райдержадміністрацій на Черкащині орендують житло. Про це інформує «Газета по-українськи».


У кінці минулого року голові Канівської райдержадміністрації Олексію Гиці купили службову квартиру за 300 тис. грн. За кілька тижнів дали згоду на приватизацію житла. Перед цим голова сказав, що "рік прожив у собачих умовах". Загалом у Черкаській області керівниками районів працюють десять приїжджих.
Голова Монастирищенської РДА 49-річний Володимир Басанець винаймає квартиру в місцевого підприємця Ігоря Будьомка. В одноповерховому будинку займає дві кімнати. Родину в Монастирище не забрав. Час від часу до голови приїжджає дружина.
— Я не в собачих умовах живу. Монастирищани це знають.

Керівник Звенигородської райдержадміністрації Микола Чередник, 50 років, винаймає квартиру неподалік центру за власний рахунок.
— Як був головою РДА в Жашкові, ніхто не надавав мені ніякого житла, — стверджує Микола Чередник. — Тут винаймаю двокімнатну квартиру. За місяць плачу 200 гривень. Плюс комунальні послуги.
Каже, що не звертався до держави для отримання службового житла.
— Державний бюджет не передбачає подібних витрат, — знизує плечима. — Як же я буду купляти собі за рахунок бюджету житло, якщо я ще не придбав жодної квартири для спеціалістів чи службовців?

Голова Тальнівської райдержадміністрації Микола Бардадим, 51 рік, працює в Тальному з 16 листопада минулого року. Родом із Корсунь-Шевченківського, там живе його родина.
— Перший період після приїзду в Тальне жив у готелі, — розповідає Дмитро Миколайович. — Знаю, що все контролюється, тому квитанції про оплату всі зберігаю. Я приходжу з роботи пізно, хочеться якогось домашнього затишку, тепла. Готель такого не дає та й по фінансах б'є. Пробував їздити на Корсунь додому, але це тяжко.
Тепер Микола Бардадим шукає житло.
— Живу у квартирі друзів, умови хороші, — каже. — Квартира двокімнатна, є душ, тепло. Розміщена в п'ятиповерхівці, віддаленій від центра. Освітлив під'їзд, поремонтував лавочки біля будинку.  Тепер приємно дивитися. Але це тимчасове помешкання, почуваюся як у гостях, тому хотів би, як і всі люди, своє житло. Купив би недорогу хату в селі. На одній із нарад навіть запитав у сільських голів, чи нема хати, яку можна було б купити. Але чомусь вони вирішили, що це жарт: як це голова адміністрації в селі житиме?
Державного житла не хоче.
— На одній із сесій депутати піднімали це питання, але я особисто на державне житло не претендую.

Керівник Лисянського району 58-річний Володимир Оникієнко живе в селі Моринці Звенигородського району.
— Для лисян я не заїжджий, а місцевий, — каже. — До роботи в Лисянку добираюся автомобілем за 15 хвилин. Трачу менше часу, аніж деякі підлеглі, які живуть безпосередньо в райцентрі.
Голова Черкаської райдержадміністрації Євген Влізло за свої гроші винаймає житло в обласному центрі.
Христинівську РДА очолює уманець Володимир Сидорчук, 59 років. Підлеглі розповідають, що він щодня їздить на роботу з Умані за 35 км. У Жашкові адміністрацію очолює Олександр Павлов, він приїжджий із Харківської області. У Жашкові мешкає в готелі місцевого кінного заводу.
Орендують житло також голови Чигиринської та Золотоніської райдержадміністрацій Олександр Цисаренко та Оксана Криницька.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 sergo 24.01.2012 21:17
и на фига это г...собирать!своего хватает....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Олег 23.01.2012 17:36
Тобто канівський голова самий крутий з них, або погано шифрується :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100