реклама

реклама

Книга про минувшину рідного краю «Данило Кушнір» про людину, оспівану Тарасом Шевченком у поемі «Гайдамаки», про події Коліївщини у Вільшані, Млієві, Городищі й на теренах сучасної Черкащини нещодавно побачила світ.

Про це інформує «Черкаський край».

Автор книги Тетяна Курінна розповіла на сторінках про святкування влітку 2016 року 250-річчя з дня смерті й мученицького подвигу Данила Кушніра. Видання також вміщує світлини пам’ятників cв. Даниїла Мліївського у Млієві, Городищі, Мліївської Успенської церкви, відомих особистостей краю і України.

Книгу «Данило Кушнір» відтепер можна побачити у музеї історії Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Праця Тетяни Курінної поповнила куточок Мліївського музею історії рідного села, також з’явилася в літературному музеї Г. Сковороди в селі Коврай на Золотоніщині. Авторка подарувала свою працю музею історії Корсунь-Шевченківського коледжу ім. Т. Г. Шевченка, де відкрито куточок письменниці як випускниці педучилища, що відкрило стежку педагога і привило любов до історії краю.

Видання побачило світ завдяки підтримці мліївчан – протоієрея Мліївської Успенської церкви Михайла Негера і Віктора Осовітнього.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100