реклама

реклама

Золотоніський район святкує 95-ту річницю свого створення. Урочистості, з нагоди цієї визначної дати відбулися 3 березня в районному будинку культури.

Розпочалася урочиста частина святкування з перегляду документального фільму про історичне становлення району та його здобутки за останні 5 років. Щедра Золотоніська земля виховала чимало митців, учених, письменників, науковців, які прославляли і нині возвеличують свою рідну землю. На урочистому дійстві були присутні почесні гості, серед них: очільники області, колишні народні депутати, заслужені юристи, літературознавці, письменники, діячі мистецтв, науковці, заслужені працівники освіти України, промисловості, будівельної галузі, сільського господарства, культури, сфери соціального захисту населення, охорони здоров’я, орденоносці, депутати обласної та районної рад, сільські голови, керівники сільськогосподарських підприємств, колишні керманичі району, які зробили вагомий внесок в розвиток Золотоніського краю, а також очільники Канівського, Драбівського,  Чорнобаївського районів.

4

Про людей праці, які прославили наш край, говорили на святковому дійстві теперішні керівники району Олександр Лісовий та Валерій Саранча. Зокрема голова райдержадміністрації Олександр Лісовий наголосив, що надзвичайно приємно бути в переповненій залі.

- Подія на честь 95-річчя Золотоніського району поєднала багато поколінь. Історичний шлях розвитку краю був тернистий. Як раніше, так і тепер район є інноватором у різних процесах, реформах. Ми стараємося робити все, щоб Золотоніський район був кращим в Черкаській області, - підкреслив Олександр Лісовий. Він висловив слова вдячності голові ОДА Юрію Ткаченку за взаєморозуміння, підтримку, допомогу, слушні поради, а ще голові обласної ради Олександру Вельбівцю, народним депутатам Владиславу Голубу і Віктору Вовку. Також подякував всім депутатам обласної ради, депутатам районної, сільських рад, сільським головам за те, що всі разом, єдиною спільною командою трудяться, аби Золотоніський район  був  одним із кращих. Не даремно ж кажуть, що Златокрай – це золотий край, багатий на добрі врожаї, гарні хліба, на працьовитих людей. Олександр Лісовий побажав усім жителям краю міцного здоров’я, мирного неба і подальшого розквіту.

Голова районної ради Валерій Саранча зазначив, що історія краю сягає глибокої давнини, починаючи ще від козаччини, коли Богдан Хмельницький разом із своїми козаками здобували незалежність України.

6

- Століття за століттям, рік за роком, цеглину за цеглиною будувався наш Золотоніський край. Мені приємно бачити в залі тих людей, які причетні до цього будівництва. Велика вам шана, - сказав Валерій Саранча. А ще голова районної ради впевнений, що ми будемо святкувати і 100 річчя у цій же залі нашого славного Золотоніського району.

Далі до вітального слова запросили голову Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка, який на початку відмітив, що йому приємно бути разом із жителями краю на святкуванні, бо ж розпочинав свій трудовий шлях саме тут. З багатьма особисто знайомий, а окремі керівники в його житті мали велике значення, передаючи досвід, мудрість, традиції.

- Золотоніська земля виховала багатьох особистостей. Тут творили Сковорода, Котляревський, ця земля виховала Максимовича, Баха і багато інших відомих людей. Нині аграрний край демонструє найкращі показники у рослинництві й тваринництві, є можливість втілювати інновації і реформи. Головну реформу, яку ініціював Президент України – це реформа децентралізації, яка спрямована на розвиток сільських громад, частина податків, яка раніше направлялась до центрального бюджету, зараз залишається в місцевих бюджетах, - наголосив очільник Черкаської області.

8

Юрій Ткаченко подякував керівництву району, всім керівникам, які беруться за новації і за реформи, зокрема і в галузі охорони здоров’я.  Нині Золотоніську райлікарню показують всі центральні канали. Неабиякі здобутки мають й освітяни району. Це показав нещодавно фестиваль робототехніки, де команда району здобула найперші місця. Прикладом для інших є створення в Пальмірі сучасного закладу для людей похилого віку. Голова ОДА подякував і за збереження волонтерського руху, і за допомогу військовим, і за багато інших добрих справ.

- Щиро дякую кожному і бажаю, щоб Золотоніщина і цей край квітнув так, як нам передали наші батьки, так, як нам передали ті керівники, які сидять зараз у залі. Я дякую вам, шановні ветерани, шановні керівники, шановні працівники праці. Оцей приклад сьогодні й надихає нас, - підкреслив у своєму виступі Юрій Ткаченко.

За багаторічну сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, значний особистий внесок в освітній, соціально-економічний розвиток та з нагоди 95-річчя утворення Золотоніського району Юрій Ткаченко вручив високі державні нагороди, а саме грамоти Верховної Ради директору Піщанського сільського будинку культури Любові Шеремет, сільському голові с.Коврай 2 Валентині Костенко, голові Золотоніської районної ради ветеранів війни та праці Тетяні Любаненко. Відзнаку Президента України „За гуманітарну участь в антитерористичній операції“ отримали директор Пальмірської загальноосвітньої школи Володимир Лосіцький, приватний підприємець села Гельмязів Олексій Лісовий, начальник підрозділу Черкаської виправної колонії № 62 Юрій Іщенко. Ювілейну відзнаку „Холодний Яр“ очільник області вручив військовослужбовцям місцевої частини Івану Устименку, Олександру Шепелю, Сергію Скорику, а почесну грамоту Черкаської обласної державної адміністрації та обласної ради –  вчителю початкових класів, керівникові зразкового фольклорно-етнографічного ансамблю „Світлячок“ Скориківської загальноосвітньої школи Валентині Пономаренко, медаль  „Гордість Черкащини“ – завідувачу травматологічним відділенням Золотоніської центральної районної лікарні Володимиру Сержуку. Почесними грамотами Черкаської обласної державної адміністрації, обласної ради було відзначено ще кілька знаних людей району. А ще були приємні подарунки від народного депутата України Владислава Голуба та від голови правління громадської організації «Народна рада» Надії Лукашевич.

У рамках святкування відкрито меморіальну табличку на РБК видатній артистці театру і кіно Наталії Ужвій, яка дебютувала у 1916 році саме на цій сцені тодішнього театру Маринича-Яковенка.

дошка

Про це інформує відділ внутрішньої політики Золотоніської РДА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100