Віце-прем’єр-міністр Степан Кубів заявив, що Україна підвищила мито на імпорт мінеральних добрив із Росії не через військову агресію, а через контрабанду.

Про це він сказав на брифінгу, передає кореспондент інтернет-видання UA1.

54_main

"Міжвідомча комісія з питань торгівлі підвищила мито на добрива з Росії. Було проведено більше 6 зустрічей, з них 5 з агробізнесом. Станом на сьогодні ринок мінеральних добрив для весняних робіт є повністю забезпечений. Ми за відкритий ринок і конкуренцію, а в Росії спостерігались елементи контрабанди", – зазначив Кубів.

При цьому він зауважив, що українські підприємства, які розташовані в Черкасах, Сумах, Рівному, Сєверодонецьку, не працюють на повну потужність.

За словами віце-прем’єра, аби забезпечити наявність добрив у аграріїв цієї осені, уряд чекає реакції депутатів. Тому, додав Кубів, з нардепами було проведено конструктивну роботу, щоб до осені було ухвалено необхідні закони.

Нагадаємо, в Черкасах працює хімічне підприємство "Азот"

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Ченчик 28.03.2018 14:32
Щоб у нас було достатньо міндобрив на осінь треба мати адекватну ціну на газ і тоді Азот сплатить такі податки у всі бюджети, які поки що і не снились. А так це лише слова і животіння як підприємства, так і сільгоспгалузі. Виїжджаємо на валові кукурудзи і технічної пшениці. А про органічні добрива вже повністю забули....назавжди.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100