реклама

реклама

Відкликання депутатів Черкаської міської ради може стати справжнім прецедентом, який у підсумку знищить демократію в місті, а згодом і в країні. Про це заявив депутат Черкаської міськради Павло Карась у коментарі "Прочерку".

797a3e86eee4baf1e306a9c6116ec446

— Виходить, що вибори не потрібні, як і не потрібні партії, депутати… Владу здійснюватиме група «поважних осіб» чи якась одна «впливова людина»… Не виключено, що це йде випробування якоїсь політичної технології, яка потім буде застосована в більших масштабах по всій країні, – обурюється депутат.

Йдеться про спробу відкликання депутатів міськради Альону Цегвінцеву, Тетяну Чорнобіль, Максима Шадловського, Віталія Косяка та Максима Скорика. Відповідні збори, де порушувалося питання відкликання, проходили 30 березня на «ТЕМПІ».

– На сьогодні Черкаси як завжди є полігоном для відпрацювання самих брудних технологій на виборчій ниві. Цього разу вибори можуть бути просто непотрібні, бо відбувається фактично повне знищення демократії. У Черкасах відбувається спроба людей з кримінальним або, скажемо інакше, людей з важкою долею взяти контроль над містом. При цьому технологія така, що не передбачає участі людей в цьому контролі і нівелює вибори… Я говорю про спробу відкликання депутатів. Але ж відповідно до Конституції, влада належить народу і саме він реалізовує своє право на владу шляхом виборів, референдумів і шляхом майданів (останнє стосується українських реалій). Проте у черкаських реаліях виходить так, що людей привозять на завод і дають вказівку голосувати за відкликання якоїсь персоналії, що викликає як мінімум здивування, – зазначив Павло Карась.

Він наголошує: привезли кілька сотень людей на приватне підприємство і дали вказівку одноголосно проголосувати за протокол, де вказано, що виборці мають претензії до якихось депутатів. Далі нібито збираються підписи по кожному депутату, але ж списки не перевірялися.

– І тоді кимось приймається рішення, що депутати вже не депутати?! Вважаю, що міська територіальна виборча комісія перетворилася в філіал певної злочинної організації, де все це відбувається. Припускаю, що там ходять гроші між людьми і закон не передбачив якусь відповідальність виборчої комісії за порушення під час цієї процедури відкликання депутатів, як це чітко прописано в законі і застосовується при порушенні під час виборчого процесу, – каже Павло Карась.

Депутат заявляє, що нинішнє відкликання депутатів можна на звати не інакше як фарсом.

– Я голова міської організації ВО «Черкащани». Офіс в центрі міста і щодня його відвідують кілька десятків людей. Не було жодної скарги на нашого депутата Максима Скорика. Так само і по обласному офісу. Тобто, жодних претензій на депутата не надходило. І раптом скликаються збори на заводі «ТЕМП», що належить Михайлу Бродському і депутат від партії Вільних демократів ставить питання про відкликання депутата від партії ВО «Черкащани» з тією мотивацією, що депутат не виконує статут партії ВО «Черкащани». Де логіка? Водночас збираються підписи, які не перевіряються, чи дійсно вони є… Як ще можна назвати таку ситуацію? Виходить депутат Скорик заважає своєю діяльністю лише депутатам від фракції ПВД. Тут вже вибачте, позиції кожної фракції можуть різнитися і це й називається демократія. А найабсурдніше, що в ТВК від керівництва партії ВО «Черкащани» про відкликання депутата Скорика при тому, що ніякого рішення керівна верхівка партії не приймала. Засідання по зверненню до ТВК про відкликання Максима Скорика відбуватиметься згодом і колегіально. Тож ми звернулися до правоохоронних органів щодо фальсифікації відповідного документу, – розповів депутат Павло Карась.

Поряд з тим він закликає всі демократичні сили, які залишилися в Черкасах, звернути увагу на кричущий момент по відкликанні депутатів.

– Питання не в захисті депутатів, а в захисті демократії. Інакше вибори будуть абсолютно зайві. Це свавілля і якщо його не припинити, то завтра владу в місті остаточно візьмуть бандити і писатимуть в протоколах що завгодно і обиратимуть замість нас кого завгодно. Якщо ви хочете подивитися, як працює міст, де владу узурпувала певна сила, і немає ніякої альтернативи, то їдьте в Смілу і подивіться. Це місто часто згадується у Всеукраїнських новинах через багато проблем, які воно має. Не хочеться, щоб Черкаси чекала схожа доля, – сказав Павло Карась.

реклама

Коментарі  

 
0 #8 Старий 16.05.2018 19:11
Але ж дійсно цих депутатів вибирали ЛЮДИ а звільняє невідомо хто? Невідомо за що.Ну нехай Бондарен темний але чоловік 25-30 досить нормальних має ж бути.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #7 демократ фірташевий 05.05.2018 20:04
За демократію потрібно було при Тулубі соплі пускати. Посадив своїх в корито архітектури ,тому і зайорзав
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 Тоді ж я 05.05.2018 13:41
Цитую 1:
Расскажи лучше как проводил тендера

А тепер мене.Карась не головний в ВО Черкащани. а тому його думка, це його думка. Він захищає тих з кого мзду брав, без свавілля та демокртично.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 богдан 05.05.2018 12:25
Б**да Фирташа и Ахметова под покровительство м вальцмана украла вклады пенсионеров в Надра банке и десятках других банков ,Люди потеряли 30 млрдов гривен только под видом конфискации депозитов .И вы моральные уроды скулите про демократию.Карась пришёл в раду в рваных лаптях выгнаный с позором из оперблока 3-ей городской бывшим главврачом Ляшко за что со временем тот поспособствовал его увольнению таким же тырильщиком бюджета подельником по разворовыванию на конкурсах которые фальсифицировал ись мутным карасём одаркиным.Через 10 лет дом с мезонином и машина дорогущая и вы уважаемые пересичные черкащане верить что эта компаха должна нами снова правитьи снова тырить наши налоги вместо того чтобы быть ************?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #4 Вова 05.05.2018 10:07
Беспредел всегда порождает беспредел.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #3 Чия укрпошта 05.05.2018 09:46
Ваш офіс в Укрпошта, а кому належить Укрпошта? Щоб не загинула демократія оприлюднить рахунки за офіс. Ваш офіс постійно закритий розмістіть режим роботи офіса та вашого скорика ,щоб не було свавілля.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #2 Вася 05.05.2018 08:07
Отут с Карасьом полностью согласен!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 1 04.05.2018 16:30
Расскажи лучше как проводил тендера
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100