Їх лишилося в Золотоніському районі всього 24 – учасників бойових дій, інвалідів Великої Вітчизняної війни І-ї та ІІ-ї груп. Із кожним роком живих легенд - ветеранів війни все менше, а скоро – геть не стане. У переддень Дня пам’яті та примирення в Україні до учасника бойових дій Коновалова Леоніда Васильовича завітало багато гостей.

DSC_0021

Серед них – керівник апарату Золотоніської райдержадміністрації Вікторія Краснобай, директор територіального центру соціального обслуговування Владислав Остроглазов, помічник народного депутата України Владислава Голуба Оксана Гіщіна, начальник районного відділу освіти Валентина Денисенко, сільський голова села Домантове Віктор Білялов та директор Домантівського НВК Катерина Цюра.

Гості привітали ветерана зі святом, подякували за Велику перемогу, усі як один бажали здоров’я, довгих років життя, любові, підтримки від рідних та вручили квіти і цінні подарунки. Учениці школи співали повоєнні пісні.

Учасник бойових дій Коновалов Леонід Васильович народився у 1927 році в селі Тихонівка Лисянського району Черкаської області в родині селянина. До війни вчився як усі діти у сільській школі. Професійну освіту здобув заочно в Київському технікумі зв’язку. Працював старшим механіком на АТС (Телеком) в Лисянському районі.

З 1945 по 1950 рік проходив військову службу в рядах Радянської Армії на Далекому Сході зв’язківцем.

У 1986 році поїхав добровольцем будувати Байкало-Амурську магістраль. Працював різноробочим. Там пішов на заслужений відпочинок.

Після смерті дружини у 2010 році повернувся додому.

У 2013 р переїхав на Золотоніщину, де в селі Домантове діти допомогли купити будинок.

Леонід Васильович виховав 5 дітей, має 10 онуків, 12 правнуків.

Нагороджений орденом «За мужність», орденом Великої Вітчизняної війни, медаллю «За перемогу над Японією».

Коновалов Леонід Васильович досі веде активний спосіб життя, займається спортом, сам господарює. Дуже любить фізичну працю, спілкування та наведення порядку.

Про це повідомляють у Золотоніській РДА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100