реклама

реклама

З метою запобігання правопорушенням, повернення засуджених громадян до соціального життя в Корсунь-Шевченківському районному секторі з питань пробації відбулося засідання «круглого столу» на тему «Взаємодія установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу”. Захід проходив за участю представників місцевої влади, прокуратури, соціальних структур, медичних закладів та служби зайнятості.

Пробація 1

На заході присутні обговорили Закон України «Про пробацію», який нещодавно вступив у дію, та ознайомилися з Порядком взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб'єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк.

Директор Корсунь-Шевченківської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Валентина Германова розповіла про послуги служби зайнятості, стан ринку праці району, актуальні вакансії у місцевих роботодавців, їх вимоги до претендентів на вакантні місця. За її словами служба зайнятості завжди надає необхідну допомогу у працевлаштуванні та адаптації громадян, які позбавлені волі, їх професійній переорієнтації та перепідготовці.

«Успіх повернення засудженого до соціального життя, великою мірою, залежить від його власного бажання. А наше основне завдання полягає в тому, щоб переконати людину в перевагах жити та працювати за загальноприйнятими законами. Тому проведення цілеспрямованої систематичної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед засуджених є ефективним методом повернення засуджених громадян до соціального життя», - звернулася до присутніх Валентина Германова.

Пробація 2

У ході засідання було напрацьовано алгоритм спільних дій всіх учасників заходу.

Присутні висловили сподівання, що тільки тісна взаємодія сторін у сфері соціальної адаптації осіб, які звільняються з місць позбавлення, їх соціальна підтримка та підвищення конкурентоспроможності таких громадян на ринку праці, відіграє значну роль у зменшенні рівня рецидивної злочинності та забезпечення безпеки суспільства.

Корсунь-Шевченківська районна філія Черкаського ОЦЗ

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Думка 03.06.2018 14:26
Обговорили, поговорили, виступили, галочку у звітах поставили... На тому все й закінчилось.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100