image.php Комунальні підприємства Черкас мають самостійно заробляти кошти на своє утримання та брати участь тендерах, які оголошує Черкаська міська рада. А не чекати фінансової підтримки з міського бюджету та замовлень на виконання різного роду робіт і послуг.

Як зазначає прес-служба міськради, в цьому переконаний міський голова Анатолій Бондаренко, який ще на початку року доручив комунальним підприємствам здійснити відповідні кроки у цьому напрямку.

Тим паче, згідно з урядовими нововведеннями з 1 серпня органам місцевого самоврядування взагалі буде заборонено надавати таку фінансову підтримку без погодження з Антимонопольним комітетом.

Про це сьогодні вкотре наголосив міський голова під час робочої наради з директорами департаментів та керівниками комунальних підприємств міста.

Анатолій Бондаренко обурюється, що кошти міської громади освоюють приватні підрядники, чимало з яких вкрай неякісно та з суттєвим зволіканням виконують роботи, на які вони виграли тендери. Тоді як наші комунальні підприємства лишаються без відповідних замовлень і для того, аби вижити, потребують фінансової підтримки з бюджету.

Міський голова наполягає, аби їх керівники активно долучались до процесу участі в загальноміських тендерах та конкурсах на виконання робіт та послуг. Приміром, в утриманні доріг, прибиранні, здійснення ремонтів, облаштування та утримання об’єктів міської інфраструктури тощо.

До прикладу, Анатолій Васильович навів Тернопіль, де відповідна робота комунальними підприємствами здійснюється не перший рік поспіль і засвідчує свою ефективність та істотну економію коштів міської громади.

реклама

Коментарі  

 
+2 #6 Прагматично 04.06.2018 18:09
Бондаренко наполягає на участі комунальних підприємств у міських тендерах
04 червня 2018, 14:33
Конечно все правильно. У руля всех КП поставлены верные Батькивщинцы, уже и асфальтный заводик на подходе. Теперь можно только через коммунальные предприятия усьо ремонтировать и строить. И расходов меньше, подчиненные должны только за получаемую премию землю целовать, а не делиться и идти на откаты, как раньше с "проклятым частным собственником"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Залізяка . 04.06.2018 18:02
Так як об'єкти благоустрію знаходяться на балансах комунальних підприємств, тендери повинні проводити самі підприємства і тільки на роботи які невзмозі виконати самі.Каструля.- учи матчасть!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Розум 04.06.2018 16:59
Спочатку розвалили комунальні підприємства, розпродали техніку, а потім пропонують їм на загальних підставах брати участь у тендерах. Браво!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Шарафутдінов Еркін. 04.06.2018 16:33
Якось так виходить, що все, що пропонує наш мєр це погано. Мож пропозиція слушна, але з вуст мєра звучить якось непевно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Пусть 04.06.2018 16:11
еще о "Промбудсервсе" расскажет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 без іронії 04.06.2018 15:01
Краща є пропозиція. Провести в прямому ефірі публічний тендер виключно на всі штатні посади в ЧМР.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100