реклама

реклама

Комфортне проживання людей похилого віку обумовлено багатьма чинниками. Серед них безпека в домівках, хороший психологічний клімат у родині. Як створити такі умови навчались літні люди на тренінгу «Створення безпечної зони для уразливих людей старечого віку», який проведено Відділенням Всеукраїнської благодійної організації  «Турбота про літніх в Україні» в м.Черкаси (виконавчий директор  Бугеря Тетяна Анатоліївна) в червні 2018 року. До проведення тренінгу були залучені представники  поліції та психолог.

Старший інспектор з особливих доручень Відділу дільничних офіцерів поліції Управління превентивної діяльності ГУНП в Черкаській області капітан поліції Коломієць Станіслав Вікторович та інспектор відділу капітан поліції Кудь Сергій Сергійович розповіли про співпрацю дільничних інспекторів поліції та населення, як протидіяти насильству у сім’ї, можливі способи шахрайства стосовно літніх людей. Повідомили, як викликати поліцію, що на виклики реагує патрульна поліція. Зазначили, що існує поширена помилка серед літніх людей щодо уточнення обставин вчиненого правопорушення. Це призводить до втрати часу та зникнення порушника з місця злочину. С.Коломієць та С.Кудь  відповіли на численні запитання учасників тренінгу.

P6190018

Практикуючий психолог, психотерапевт, голова Черкаського осередку Української спілки психотерапевтів Людмила Бобух  висвітлила важливі для літніх людей питання  психологічного клімату у  родині, можливості налагодження діалогу поколінь. Працювали в групах над питаннями позитиву та проблем при спільному проживанні різних поколінь. Основними позитивними моментами всі групи назвали: гарні емоції від спілкування з дітьми та онуками, моральна та матеріальна підтримка, отримання інформації по новій техніці від молоді, вміння налагоджувати відносини, відчуття  потрібності. Серед негативу прозвучало: зменшення вільного простору, різні біоритми відпочинку, декілька хазяйок на кухні, постійне хвилювання за дітей та онуків, які «на очах»,  нерозуміння молоддю  проблем із здоров’ям у старшого покоління.

Учасники тренінгу розповіли про свої варіанти вирішення різних ситуацій у сім’ї, про необхідність бути толерантними. Людмила Бобух розповіла про методи комунікації. Запропонувала дієвий варіант  інструменту  спілкування. Присутні отримали знання, задоволення та підтримуючі послання для людей поважного віку. Підсумком тренінгу стало усвідомлення його учасниками того, що  ресурс є завжди. Його потрібно використовувати.

Тренінг проведено в рамках проекту  «Створення безпечної зони для людей старечого віку», що виконується за підтримки Німецького Федерального Фонду «Пам'ять, Відповідальність, Майбутнє».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100