реклама

реклама

З метою підвищення поінформованості громадян із питань пенсійного забезпечення та легалізації праці у рамках «Дня відкритих дверей» за ініціативи Жашківської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості проведено засідання круглого столу, у якому взяли участь 13 шукачів роботи, фахівці філії та представник від Управління Пенсійного фонду України в Черкаській області  Жашківського району.

фото

Під час зустрічі з безробітними, заступник начальника відділу обслуговування громадян Інна Кулибаба акцентувала увагу безробітних на необхідності офіційного оформлення трудових відносин, так як цей фактор напряму впливає на механізм нарахування пенсії. Окрім цього, вона розповіла про періоди трудової та освітньої діяльності, які зараховуються до стажу, а також про те, як залежить вік виходу на пенсію від набутого страхового стажу: «З 1 січня по 31 грудня 2018 року право вийти на пенсію матимуть люди у віці 60 років і які мають страховий стаж не менше 25 років, в подальшому необхідний страховий стаж буде збільшуватися щорічно на рік. У 63 роки можливий вихід на пенсію, якщо страховий пенсійний стаж менше 25 років, але більший за 15. Тобто вийти на пенсію до 31 грудня 2018 можна при наявності страхового стажу від 15 до 25 років. Відповідно, у 2019 році – від 16 до 26 років; в 2020 році – від 17 до 27 років і т.д. Щорічно необхідний стаж буде збільшуватись на один рік до 2028 року. З 1 січня 2019 року за відсутності відповідного мінімального стажу (15 років) вихід на пенсію можливий тільки в 65 років».

Також Інна Кулибаба наголосила на нових можливостях веб-порталу електронних послуг управління Пенсійного фонду України, користуючись яким, можна легко отримати дані з власної пенсійної справи у будь-який час, без відвідування установи.

Окрім цього, актуальними були питання безробітних щодо добровільної участі в загальнообов’язковому пенсійному страхуванні та про необхідні документи для призначення пенсії, які підтверджують стаж роботи.

Засідання круглого столу пройшло у формі діалогу, що дало можливість змістовно розкрити всі питання, які виникали в учасників.

Жашківська районна філія Черкаського ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100