реклама

реклама

В офіційній заяві холдингу йдеться про матеріал видання „Бізнес-медіа“, опублікований 6 серпня цього року під заголовком «Наша Ряба» возглавила мировой рейтинг самых опасных для человека предприятий», який з некоректними висновками та без офіційної інформації з боку МХП поширив ряд інтернет-видань. На думку МХП, у зазначеному матеріалі були подані недостовірні факти щодо результатів дослідження FAIRR Initiative, а саме дослідження FAIRR Initiative МХП вважає суб’єктивною думкою, яка аж ніяк не може бути визнана результатом офіційної експертизи. Про це інформує прес-служба компанії.

Офіційна позиція МХП ґрунтується на тому, що методи досліджень, як і перелік компаній та критерії їх відбору не є прозорими і визначаються FAIRR самостійно, без підтвердження з боку авторитетних експертних наукових або дослідницьких організацій. Вони використовують лише інформацію ЗМІ, які зазвичай висвітлюють власну редакційну думку, не підтверджуючи її експертними висновками офіційних установ. Водночас, FAIRR не зверталася до МХП за жодною додатковою підтвердженою експертними висновками інформацією щодо питань, які досліджуються в її рейтингу, і не просила надати жодних сертифікатів та висновків регулюючих та контролюючих органів.

Не відповідає дійсності й інформація, що МХП „не справляється з критичними бізнес-ризиками, такими, як викиди парникових газів та ризик антибіотиків“. Адже жодна офіційна експертна контролююча установа в Україні не зафіксувала в зазначених сферах порушень з боку МХП.

МХП також фактично звинуватили в знищені лісів та втраті біорізноманіття. Стосовно цього, компанія зазначає, що насправді посівні площі МХП розташовані виключно на територіях сільськогосподарського призначення і розширюються виключно за рахунок таких самих площ, у відповідності з положеннями Земельного кодексу України та Закону України „Про оренду землі“. МХП проводить регулярні моніторинги водокористування і прагне зменшити водоспоживання на своїх підприємствах. Окрім того, жодне підприємство МХП не чинить негативного впливу своїми обсягами водозабору на водний баланс регіонів. Щодо начебто застосування антибіотиків для профілактики захворювань, то на підприємствах ГК МХП це категорично заборонено.

У МХП прокоментували — хибною є викладена інформація щодо розслідування ЄБРР у відношенні МХП. Насправді ЄБРР лише допомагає обом сторонам у вирішенні проблем, які є предметом прийнятої до розгляду скарги. А це не є розслідуванням.

Також не відповідає дійсності інформація, щодо наявності шкідливих речовин в м'ясі „Наша Ряба“ у викладені журналіста видання „Антикор“.

Така інформація взагалі не підтверджена доказами. У зазначеного дослідження непрозоре походження, не зазначений автор, не приведена методологія, не вказано походження зразків продукції, не вказано, хто проводив експертизу та не наведені документи, що підтверджують наведені висновки.

Цікаво, 13 серпня FAIRR Initiative надала свій офіційний коментар щодо ситуації на запит інформаційного агентства UNN. У ньому, зокрема, зазначено, що компанія МХП в жодному разі не називався „ небезпечним підприємством “, компанія уникла негативних оцінок з боку міжнародних оглядачів. У коментарі акцентується, що в дослідженні йдеться про рівень розкриття інформації компаніями, а не про те — небезпечні вони чи ні.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100