реклама

реклама

Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет назвав імена двох архієреїв Московського патріархату з десяти, які підтримали надання Томосу про автокефалію Українській церкві.

51_main

"Звернулися [до Вселенського патріарха Варфоломія] архієреї КП, автокефальної церкви і близько 10-ти архієреїв Московського патріархату. Але імена Московського патріархату - невідомі, крім двох: архієпископа Олександра Драбинка і митрополита Черкаського Софронія", - заявив Філарет в ефірі Українського радіо, передає РБК-Україна.

5b3b59f5f254c

За словами патріарха, архієреї УПЦ МП не розкривають свої імена через те, що бояться покарання з боку Москви.

Нагадаємо, що 11 жовтня Синод Константинопольського патріархату ухвалив історичне рішення про скасування акту про тимчасову передачу Московському патріархату Київської митрополії, створення в Києві ставропігії та визнання канонічними предстоятелів УПЦ КП і УАПЦ, що є важливою віхою на шляху надання автокефалії Українській церкві.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Регіональна Тальнівщина 27.10.2018 18:40
тушка
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Абрек 27.10.2018 12:03
Якщо він молодець, то чому нічого не робив раніше? А коли відчув, що можуть посунути від корита, починає "кипучую дєятельность". Хоче напхати в нову церкву московських попів, щоб потім всередині колотити і врешті спаскудити нову церкву. А Філарет започаткував цю церкву, багато за це потерпав від москви, але витерпів, досяг перемоги, то хай він і буде предстоятелем! А вже після нього - воно далі покаже.... Але вже буде ясніше, хто є хто...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 Ірина 26.10.2018 21:45
Софроній - молодець!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100