реклама

реклама

Cherkasy IT Cluster продовжує серію профорієнтаційних лекцій для студентів місцевих вишів. Цього разу власним досвідом у Черкаському бізнес-коледжі поділився frontend developer компанії Default Value Андрій Близнюк. Зокрема, хлопець розповів студентам про входження у професію, а також труднощі, з якими зіткнувся на новій роботі.

DSC_0546_2

– Із власного досвіду скажу: якщо ви хочете отримати хорошу роботу, без знання іноземної мови (насамперед англійської) вам буде дуже складно, – говорить айтішник. – Бонусом для розвитку на роботі буде і знання кількох мов програмування – це дозволить легко переключатися, не зупинятися на чомусь одному.

Андрій також наголосив, що для розуміння розвитку галузі важливо відвідувати профільні конференції. Адже саме там можна отримати актуальну інформацію із останніх тенденцій у світі ІТ. Так, деякі із них можуть бути достатньо дорогими. Однак зважаючи на великий вибір завжди можна знайти оптимальний варіант. Головне – звертати увагу на анонсований контент.

– Одним із плюсів також є нетворкінг, знайомство із колегами з інших компаній та обмін безпосереднім досвідом. Це те, що може дуже допомогти у вашій роботі, – переконаний Андрій Близнюк.

На завершення зустрічі Андрій також пригадав свій перший робочий день.

– Сидиш вісім годин і не можеш зрозуміти, що відбувається. Отримуєш нові й нові завдання, у яких потрібно швидко розібратись. Скажу чесно: було непросто. Але з часом починаєш розуміти і звикаєш до роботи, – пригадує з посмішкою Андрій. – Процес адаптації є індивідуальним: дехто одразу вливається в роботу, комусь потрібні місяць-два.

Нагадаємо, уже третій рік поспіль Cherkasy IT Cluster проводить профорієнтаційні лекції для студентів. Мета цих зустрічей – ознайомити талановиту молодь ближче із ІТ-сферою, розповісти про можливості та перспективи розвитку в цьому напрямку. Вхід на лекції є безкоштовним. За наступними заходами Кластеру можна слідкувати на сторінці ГО у Фейсбуці.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100