реклама

реклама

У Звенигородській районній лікарні з 77 лікарів нині – тридцять пенсіонерів. Разом із фахівцями передпенсійного віку майже 40 відсотків кваліфікованих спеціалістів лікарні в найближчий час можуть піти на заслужений відпочинок.

21112018230119949

Про це виданню «Вісті Черкащини» повідомив головний лікар установи Вардан Айрапетян.

Не краща ситуація і в Центрі первинної медико-санітарної допомоги, який обслуговує понад 44 тисячі жителів району. З 25 лікарів тут майже 20 передпенсійного віку.

Молоде покоління відмовляється працювати в районних медичних закладах через низьку зарплату і відсутність житла. Вже тепер на квартирному обліку у міській раді стоять вісім лікарів та сім молодших спеціалістів. Проте в місті вже більше двадцяти років коштом районного чи міського бюджетів нічого не будується.

– Мій однокурсник три роки тому виїхав до Португалії, – розповів виданню один із звенигородських лікарів, який стоїть на квартирному обліку. – Там він має соціальний захист плюс дві з половиною тисячі євро у місяць. Я ж стільки й за рік не зароблю, хай навіть працюючи на півтори ставки. Тож він вже вкотре запрошує мене до себе, обіцяє влаштувати на високооплачувану роботу. Мабуть, поїду.

Молочний та середній медичний персонал, передусім медсестри, маючи мізерні зарплати, вже давно призвичаїлися їздити на заробітки на час відпусток. Деякі з них перебиваються тимчасовими підробітками на міському ринку, торгуючи привезеними з одеського оптового ринку товарами.

– Багато тут не вторгуєш. Та й намерзнемося за день, – розповідають вони. – Проте такі от додаткові заробітки дають змогу хоч якось утримуватися на плаву.

Проте, принаймні житлову проблему у Звенигородці можна було б розв’язати: в місті є декілька так званих довгобудів, й ці багатоквартирні п’ятиповерхівки ніхто й не думає добудовувати, вони поступово руйнуються. Є й незаселений гуртожиток колишнього профтехучилища.

Звенигородська районна центральна лікарня вважається однією з найкращих в окрузі. З районного бюджету постійно виділяються кошти для поліпшення її матеріальної бази. Цьогоріч було відремонтоване ЛОР відділення. Закупляють також нове обладнання. Торік у стаціонарі лікарні проліковано майже вісім з половиною тисяч хворих та прооперовано дві тисячі пацієнтів. До фахівців поліклінічного відділення, амбулаторій та ФАПів за цей час звернулося майже 300 тисяч жителів району. В середньому кожен житель Звенигородщини до семи разів на рік звертається по медичну допомогу.

Тепер же існує небезпека, що на новопридбаному обладнанні й у відремонтованих відділеннях не буде кому працювати.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 валюсік 23.11.2018 22:03
Цитую петюня:
докерувалися

а молодих лікарів не запрошують
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 петюня 23.11.2018 11:49
докерувалися
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100