реклама

реклама

Днями в селі Шарин, що на Уманщині,  урочисто відкрили Алею пам’яті Захисників Свободи, Незалежності та Суверенітету України. Це данина  подвигу захисників рідного краю, які ціною власного життя захищали Батьківщини.

IMG_2198

До заходу долучилися керівники району, члени сімей загиблих героїв, військовослужбовці, ветерани Збройних Сил України, працівники райдержадміністрації та районної ради, сільські та селищний голови, депутати районної та обласної рад, представники громадських та волонтерських організацій, жителі району.

dd5b3b7cd60e6982c3dbe58c14feebcc

Право відкрити пам’ятний знак «Полеглим синам Уманщини в боротьбі за Незалежність та Суверенітет України» надано керівнику апарату Уманської райдержадміністрації Наталії Сиротюк, голові Уманської районної ради Оксані Супрунець, військовому комісару Уманського ОМВК Олександру Борисюку та батьку загиблого воїна Юрію Рижаку.

IMG_2260_1

Звертаючись до присутніх Наталія Сиротюк зазначила: «Новітня історія України написана кров’ю бійців  Збройних Сил України, Героїв Небесної Сотні, учасників антитерористичної операції, серед яких багато уродженців Уманщини. Вони віддали своє життя за наше мирне майбутнє, за те, щоб ми побудували ту державу, в якій могли б вільно себе почувати та без страху дивитись один одному в очі. Це завдяки їхньому подвигу ми досі – господарі на своїй землі. Алея пам’яті Захисників Свободи, Незалежності та Суверенітету України – це подяка захисникам усіх поколінь за мирне українське небо. Це символ нескореності нашої країни».

IMG_2253

Водночас, вона подякувала громаді села Шарин за небайдужість, ініціативність та патріотизм, за приклад єдності та високу національну свідомість та усім, хто долучився до втілення цього проекту.

IMG_2296

За активну громадянську позицію, підтримку захисників Української держави, активну волонтерську діяльність та з нагоди Міжнародного дня волонтера подяками районної державної адміністрації та районної ради були нагороджені представники волонтерського руху Уманщини – головний зоотехнік ФГ АФ «Базис» Осадченко Володимир Іванович; вчитель комунального закладу «Бабанської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат I-II ступенів» Черкаської обласної ради Трохименко Сергій Іванович; сільський голова села Шарин Мельник Зінаїда Миколаївна.

П’ять атовців Уманщини цього дня отримали відзнаку Президента України «За участь в антитерористичній операції» –Сокіл Павло Васильович із с. Іванівка; Слободяник Віталій Русланович із с. Свинарка; Святецький Михайло Анатолійович із смт Бабанка; Парфенюк Петро Савович із с. Юрківка; Захарчук Сергій Адамович із с. Ладижинка.

Відзнакою Міністерства оборони України, нагрудним знаком «Обов’язок виконано з честю» нагороджено загиблого героя Уманщини Скуса Олександра Дмитровича (посмертно).

Завершилися урочистості хвилиною мовчання, покладанням квітів та освяченням пам’ятного знаку.

Про це повідомляють в Уманській райдержадміністрації.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100