реклама

реклама

Четвертого січня 2019 року під час проведення рибоохоронного рейду на Кременчуцькому водосховищі, поблизу станції Панське Золотоніського району інспектори Черкаського рибоохоронного патруля задокументували порушення природоохоронного законодавства. Близько 13 години було виявлено трьох невідомих осіб, які на території Липівського орнітологічного заказника переносили мішки з рибою, в кількості 3 шт.

01_08_cherk1

Побачивши працівників рибоохорони, невідомі особи втекли з місця події, залишивши в прибережній смузі майно. В результаті огляду було встановлено, що в мішках знаходилась 193 шт. судака, вагою 80 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 174 279 грн.

Розрахунок збитків за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один екземпляр незаконно виловленого судака становить 903 грн.

На місце скоєння правопорушення було викликано працівників слідчо-оперативної групи Золотоніського МРВП ГУНП в Черкаській області для проведення слідчих дій. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Черкаський рибоохоронний патруль закликає усіх громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства! Якщо Ви стали свідком незаконного вилову чи збуту водних біоресурсів, а також продажу заборонених знарядь лову - повідомляйте про це на телефони «гарячої лінії»: (093) 000-22-03 та (0472) 31-02-76.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100