реклама

реклама

У Монастирищенському районі Черкаської області відразу три парафії перейшли до Православної церкви України: таке рішення  ухвалили громади в селах Халаїдове, Терлиця і Тарнава.

5c4073aed5b4d

Про це повідомляє «Главком».

– Можете нас привітати, – каже телефоном священик Микола Богуславський. – Ми вже у Православній церкві України. Збори церковних громад відбулися в усіх 3 селах. Більшість вірян висловилися за перехід до Української церкви. Невелике протистояння відбулося у селі Халаїдове, де проти переходу виступило 9 осіб. Це переважно люди, які проживають у Києві, там ходять до церкви, але приписані у Халаїдовому. Ще кілька людей хоч і жили у нашому селі, але храми відвідували в інших селах. На зборах також виступали секретар Уманської єпархії церкви Московського патріархату отець Вадим Паєвський і благочинний УПЦ МП у районі отець Дмитро Любківський. Громада вислухала їхні аргументи, але переважною більшістю у понад 100 голосів проголосувала за перехід до Православної церкви України. У Терлиці й Тарнаві протистоянь не було.

Священик Микола Богуславський ще 2012-го перевів богослужіння на українську мову.

– Ми вже 6 років використовували у богослужіннях українську та церковнослов'янську мови, – розповідає батюшка. – Це спочатку теж не всім подобалося, але згодом люди звикли.

Панотець ще не писав заяви на перехід до Української церкви.

– Думаю, десь посеред тижня приїду до Черкас і напишу заяви на перехід. Вихідними мушу бути в селах, аби вести службу Божу.

Перед цим до Православної церкви України перейшло п’ять парафій із Уманської єпархії УПЦ (МП), яку очолює митрополит Пантелеімон. Перед цим 26 грудня пройшли єпархіальні збори цієї єпархії, які висловили підтримку Предстоятелю УПЦ (МП) Онуфрію.

Як заявив священик із Смілянщини о. Стефан Горбунов, у громадах Черкаської єпархії УПЦ (МП) також є сильне бажання перейти до об’єднаної Православної церкви України. Донедавна їх зупиняла недосконалість законодавства.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100