У ці хвилини шестеро делегатів від пацієнтів приватного медичного центру «Фрезеніус» беруть участь у перемовинах із представниками черкаської обласної влади. Інші 20 чекають на них під стінами будівлі Черкаської облдержадміністрації.

Хворі на ниркову недостатність хочуть домогтися, щоб до медичного центру надходило фінансування з бюджету. Нагадаємо, що начальник Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф Черкаської ОДА Володимир Брожик зазначив, що листом облдержадміністрації від 31.01.2012 № 117/01-01-01-34/1 ТОВ «Фрезеніус Медикал КЕР Україна» було повідомлено, що, у зв’язку з вкрай обмеженими можливостями обласного бюджету у 2012 році, видатки на оплату послуг лікування хворих із хронічною нирковою недостатністю методом гемодіалізу не передбачені. У зв’язку з цим, послуги цього товариства закуплятися не будуть. Натомість про хворих дбатиме відділення хронічного гемодіалізу обласної лікарні.

– За півтори роки наше лікування коштувало німецькому інвестору 16 млн. грн. Але чому іноземці повинні лікувати українських хворих? – дивується пацієнтка «Фрезеніуса» Галина Опалінська.

Під обласною адміністрацією хворі на ниркову недостатність стоять вже другий день. Сьогодні вони блокували рух транспорту на Соборній площі, а потім на залізничному мосту через Дніпро. Там у відчаї пацієнти лягали під колеса машин.

– Правоохоронці нас відпихали, погрожували, що посадять, – згадує Галина Миколаївна.

Жінка знаходиться на обліку в медичному центрі вже 3 роки. Три рази на тиждень чотири години поспіль люди з таким самим діагнозом, як у неї, проводять під апаратом для очищення крові.

– У «Фрезеніусі» лікарі з нами спілкуються, а в обласній лікарні до нас ставляться, як до хворих та неадекватних. У центрі усі кошти реєструються, а в обласній лікарні немає ніякого контролю. Людям в селах не дають направлення на лікування і вони там вмирають, тому що не знають, що можна жити без нирок, – запевняє пані Галина.

Завтра о 10.00 пацієнти знову прийдуть на Соборну площу. Протягом дня вони чергуватимуться із тими, хто ходитиме на лікування.

– Якщо до 26 березня питання із фінансуванням не вирішиться, ні в кого з нас не ступне нога в обласну лікарню. Ми приходитимемо сюди кожного дня і помиратимемо на очах в обласної влади, – говорить Галина Миколаївна.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100