Лідер РПЛ, нардеп Олег Ляшко зареєстрував у парламенті законопроект щодо зменшення цін на ліки. Про це Олег Ляшко повідомив у Золотоноші, куди приїхав 31 січня з робочим візитом.

IMG_20190131_154256

– Прикро, що нинішня парламентська більшість не підтримує мій законопроект. Їм не треба! Та це мені треба! Я хотів відновити державний контроль за цінами на ліки, скасувати ПДВ на ліки, обмежити рентабельність, щоб не заробляли космічні бариші. А то продають фальшиві ліки, за 5 гривень набадяжать, а за 150 гривень продаватимуть. Люди ж останнє з хати виносять, щоб купити ліки, а воно фальшивка. Тож за фальшиві ліки треба садити на 15 років в тюрму. Слід демонополізувати ринок аптек, щоб п’ятеро людей не тримали всі аптеки. А конкуренція дасть можливість знизити ціни на ліки, які зараз завищені порівняно з Польщею іншими країнами, – заявив Олег Ляшко.

Окремо нардеп наголошує, що слід за рахунок державного бюджету надавати ліки від онкології, серцево-судинних захворювань, інших важких захворювань.

IMG_20190131_154818

– Навіть в Вірменії вже прийняли рішення, щоб лікувати хворих від онкології за рахунок держави, – зауважив Олег Ляшко.

З таким налаштуванням нардеп відвідав районну лікарню у Золотоноші. Тут він поспілкувався і з колективом лікарні, і з пацієнтами, і завітав в аптеку, і навіть зробив рентген.

– Чому я розпитував в аптеці про програму «Доступні ліки»? Бо у людей немає грошей на медикаменти. Коли три роки тому ми почали боротьбу за програму «Доступні ліки», всі мені казали, що це неможливо. Мовляв, немає коштів у бюджеті. Насправді, все можливо, коли ти ставиш перед собою мету. Тоді ми вибили мільярд гривень на цю програму. А сьогодні, у бюджеті на 2019 рік – вже 2 мільярди гривень закладено, з них – мільярд на ліки від онкології. І для нас – це не межа. Будемо добиватися збільшення фінансування цієї програми, - наголосив політик.

rentgenzolotonosha

Поспілкувавшись з пацієнтами, Ляшко звернув увагу на їх чеки щодо сплати за ліки. Так, Микола Семенович з села Скориківка каже, що працює слюсарем, коштів, звісно, на ліки бракує. Про те, яка частина з сімейного бюджету у нього йде на ліки, він і розповів політику, й дивується, що це вперше йому ось так просто доводилося говорити з народним депутатом. Сам нардеп зафіксував всі озвучені селянином ціни та лиш ще раз переконався у правильності своїх намірів щодо реформ.

IMG_20190131_161029_1

Загалом, зауважує Ляшко, говорячи про медичні програми, треба насамперед думати про лікарів. Бо вони мають отримувати гідну зарплату.

Серед ініціатив Ляшка – безкоштовне медобстеження. Він і сам робив рентген, перевіривши таким чином легені в райлікарні.

– Хтось мені каже: «А для чого ви тут робите, на цьому обладнанні?» А чим я кращий від жителів Золотоноші? Вони приходять роблять рентген, а чому я не можу зробити його тут? Люди приходять у лікарню, коли вже жарений петух в одне місце клюне, а треба приходити щорічне обстеження. Чому люди сьогодні не проходять їх? Немає грошей. Тому я відновлю фінансування, щоб діагностика, профілактика, рентген, узі, МРТ, щоб все робили за рахунок державного бюджету. Якщо, не дай Бог, якась хвороба треба її виявити на ранній стадії, - сказав народний депутат.

rentgenzolotonoshak

До слова, політик пропонує і всім кандидатам в Президенти проходити медогляд, жартома натякнувши, що далеко не всіх там можна допускати до державного управління.

– Якщо ти сам хворий і дурний, то що ти народу можеш дати? Тільки здорова нормальна і чесна людина може навести порядок у країні. Якщо ж у тебе легені не зрозуміло які, якщо в крові алкоголь і наркота, якщо ти жінку свою рідну кинув і ходиш кудись на ліво, як ти можеш допомогти сім’ям нормально жити, народжуваність в країні збільшити? Тому треба все починати з себе. Прозорість – це наша сила і наша ядерна зброя, - наголосив лідер РПЛ.

IMG_20190131_162225

Наприкінці свого перебування в Золотоноші Олег Ляшко побував на зустрічі з людьми в будинку культури. Тут була насамперед молодь, яку цікавила освіта, робота і зарплати. Хтось також цікавився питанням війни, релігії, а хтось просто хотів сфотографуватись з Ляшком і політик був зовсім непроти.

– Щодо Мінських домовленостей, то вони були нав’язані. Альтернатива їм – це зміна формату переговорів за участю тих, хто підписував Будапештський меморандум, за участі яких ми здали ядерну зброю. Сьогодні вони стоять збоку. Так не піде! – зауважує Олег Ляшко. – Що ж до релігії – то церква відділена від держави. І тут я нікому нічого не буду нав’язувати. Сам я особисто ходжу до української церкви, але люди самі можуть прийти до цього.

IMG_20190131_163037

Відповідаючи на питання молоді, Ляшко нагадував про свій особистий шлях (зростання в дитбудинку), радив їм бути сильними, давав пораду щодо формулювання мети та шляху до неї.

– Моя ж особиста мета побороти бідність та зробити нашу країну розвинутою, – сказав Олег Ляшко.

реклама

Коментарі  

 
+4 #5 Сидоренко. 02.02.2019 17:09
Піар чистої води. Рентгенографія легень проводиться на голе тіло, інакше якість світлини буде погана і прогледіти рак там чи що у ляшка буде раз плюнути.Крім того відірвав силу силенну людей від роботи, змушує бігати за ним слухати його маячню.На фіг нам такі нардепи чи кандидати в президенти? От якби він пішов на прийом до районного психіатра, ото було би правильно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #4 Юрій 01.02.2019 20:10
Єдине, що правильно сказав - про здоров'я кандидатів! Психіатр тут - найголовніше!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 тыща в день 01.02.2019 19:52
Коллектив взрослых, наверное даже образованных женщин, занимающихся в общем и целом благородным и добрым делом, стоит и с серьезным видом слушает Ляшка. Что с ними и зачем им это? Это же Ляшко - аморальный пустобрех. Обязаловка? Но то же непонятно зачем?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Кому він треба? 01.02.2019 17:24
Щось Ляшка забагато на сайті стало. :-x
Що він зробив видатного - окрім того, що зачмирив Вельбівця?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Шо показал рентген? 01.02.2019 17:20
Или проктологи над снимком головы й досі ламають?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100