Запровадження єдиного куратора для безробітних – кар’єрного радника передбачене постановою Кабміну, яка вступила в дію з початку цього року.

Дендемарченко2

Кар’єрний радник поєднуватиме в собі знання юриста і психолога, він зможе допомогти людині порадою і послугою, виходячи з її інтересів і потреб.

– У Європі накопичено вже чималий досвід роботи кар’єрних радників із клієнтами центрів зайнятості, – розповів під час нещодавньої прес-конференції директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко. – В Україні цей досвід упроваджується за фінансової підтримки Данії. Наразі відбувається серія тренінгів для підготовки таких фахівців.

За словами Григорія Григоровича, співпраця клієнта-безробітного із певним, єдиним працівником центру зайнятості повністю змінює підходи до роботи служби.

– Раніше клієнт, який переступав поріг центру зайнятості, спочатку мав з’ясувати, до кого звернутися. Якщо проконсультуватися про наявні вакансії – це до однієї людини, якщо зареєструватися як безробітний – до другої, якщо пройти семінар – до третьої, якщо набути нову професію – до четвертої і так далі, – розповів Григорій Дендемарченко. – Тепер буде так: клієнт звертається до реєстратора, який вносить у комп’ютер необхідні дані про нього, а після цього повідомляє, хто буде його кар’єрним радником. А у майбутньому сам клієнт зможе обирати собі кар’єрного радника.

Кар’єрний радник визначить сильні сторони, переваги, здібності, навички клієнта, складе індивідуальний план працевлаштування, працюватиме з роботодавцями, допомагатиме клієнтові в самостійному пошуку роботи, в проходженні співбесіди, підготовці резюме тощо. Він також допомагатиме клієнтові з формуванням мотивації до пошуку роботи, навчить долати психологічні перешкоди. Якість роботи кар’єрного радника оцінюватиметься залежно від того, наскільки швидко і якісно він зможе працевлаштувати клієнта.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Гроші 12.02.2019 14:29
То радник повинен мати юридичну освіту, або ще й освіту психолога. Де ви наберете таких радників на таку зарплату?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Cтаробабанський карьєр 12.02.2019 10:16
От би й нам таких радників! Саме їхніх робочих рук так не вистачає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100