Відтік робочої сили з Україні в більш благополучні європейські країни впливає на умови праці в нашій країні та на рівень заробітних плат, переконаний директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.

Дендемарченко3

– Відтік робочої сили однозначно вплинув на рівень зарплат в Україні й однозначно впливатиме надалі, – заявив Григорій Григорович під час нещодавньої прес-конференції. – Роботодавці нашого регіону це розуміють. Розміри зарплат на тих чи інших вакансіях збільшується. Роботодавці розуміють, що час дешевої робочої сили вже минув.

За словами фахівця, найбільше занепокоєння викликає відтік із України молодих людей, які щойно закінчили навчальні заклади й зовсім не працювали на батьківщині. Інші черкащани змушені виїжджати, заробляючи, приміром, на навчання дітей або на покупку квартири. Наразі вже відчувається, що українські роботодавці намагаються бути конкурентоспроможними в боротьбі за робочі руки.

– З іншого боку, можна зрозуміти і проблеми наших підприємців – щоб платити більшу зарплату, потрібно мати більші доходи, – зазначив Григорій Дендемарченко. – Це не завжди можливо.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+8 #3 Гроші 12.02.2019 14:26
Більшість роботодавців поводять себе так, наче мають необмежений вибір, а молоді працівники мають бути для них рабами. Зовсім відірвалися від реалій. Подивіться на фантастичні вимоги до вакансій від черкаських роботодавців. Більшість з них вимагають таке: потрібна дєвушка, 25 років, привабливої зовнішньості, можливо студентка, з 10 річним досвідом роботи, на 12 годинний робочий день за мінімальну зарплату + "вкусні печеньки" і "дружний колектив". Ну хіба не д@біли?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 ченчик 12.02.2019 13:14
на жаль навіть ті, хто може платити достойно і офіційно, в більшості своїй не розуміють заголовку даної статті.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+28 #1 Шо за бред! 12.02.2019 11:23
Молодым уезжать работать за границу, шоб потом купить квартиру в Черкассах???? Да уехав они быстро поймут, шо куда проще,надёжнее и безопаснее будет полностью интегрироваться , купить жильё по месту новой работы и обеспечить себе стабильное будущее, заработав себе ту же заграничную пенсию.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100