реклама

реклама

У структурі посівних площ на 2019 рік майже 54 відсотки займають зернові культури, 33 – технічні культури, 6 – картопля і овочі та майже 7 відсотків – кормові культури. Вся посівна площа складатиме 1,2 млн. га, що на рівні минулого року.

index Про це під час нещодавньої колегії Черкаської облдержадміністрації повідомив начальник управління агропромислового розвитку ОДА Ігор Колодка.

Аграрії Черкащини активно проводять весь комплекс весняно-польових робіт, який розпочався з 15 лютого, що на місяць раніше від минулого року. Перше підживлення озимих культур проведено на всіх площах. Господарства області приступили до другого підживлення. Станом на 25.03.2019 року в області підживлено озимих більше як на 213 тисячах гектар. Це становить 104 відсотки до запланованих площ.

Посіви озимих культур, в середньому по області, за даними науковців та фахівців управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій знаходяться в доброму та задовільному стані на 97%, в слабкому та зрідженому – 3 відсотки. Сходи озимого ріпаку отримані на 100% площ, з них 93% – в доброму та задовільному стані, 7% – в слабкому та зрідженому. Фітосанітарний стан в області контрольований.

Посіви зернових та зернобобових культур проведені на площі 12 тисяч гектарів (3%). Ячменю посіяно на площі 9,0 тисяч гектарів (21%), пшениці – 1,2 тисяч гектарів (21%), вівса – 100 гектар (9%), зернобобових(горох) – 1,3 тисяч гектарів (10%), розпочато посів ярого ріпаку – на площі 342 га. Розпочато посів у дванадцяти районах області, слід відмітити Жашківський, Звенигородський та Уманський райони, де аграрії активно проводять посівну кампанію.

Закрито вологи на площі – 568 тис. га (68%) та підготовлено ґрунту під посів на площі на площі 145,2 тис. га (18%).

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100