Спортивний майданчик черкаського колегіуму «Берегиня» (колишня школа №23) почали робити, але за браком коштів не добудували й покинули.

viber image 2019-04-10 , 11.45.25

Про цю проблему під час сьогоднішньої сесії Черкаської міськради вчергове нагадав депутат Сергій Очеретній, який послався на звернення батьківської ради колегіуму.

– Починаючи з 2017 року, до Черкаської міської ради, департаменту освіти та гуманітарної політики подавалися пропозиції щодо проведення невідкладних ремонтних робіт для забезпечення нормального функціонування навчального закладу, – сказав депутат. – Зокрема, пропонувалося провести ремонти туалетів, фасаду, спортивного майданчика, спортивного залу тощо. До навчального закладу не раз виїжджали різноманітні комісії, які підтверджували необхідність проведення цих робіт. Але при формуванні Програми соціально-економічного розвитку жодна із пропозицій (починаючи з 2017 року) не була врахована – за винятком пропозиції щодо ремонту спортивного майданчика. Ці роботи розпочато торік, однак не завершено у зв’язку з відсутністю фінансування. На цей час спортивний майданчик колегіуму перебуває в непридатному для функціонування стані, адже роботи виконано на 40-50 відсотків і зупинено. Їх не фінансують.

11

Депутат повідомив, що на його нещодавнє звернення надійшла відповідь, що кошти на ремонт санвузлів і встановлення пластикових вікон у колегіумі передбачені в розмірі 700 тисяч гривень. А щодо коштів для завершення робіт з ремонту спортивного майданчика та фасаду – запропоновано адміністрації школи виконати ці роботи за рахунок асигнувань загального фонду.

– Тобто, роботи пропонується виконати за рахунок коштів, які міська рада виділяє на кожного школяра (по 300 гривень на учня). Переконаний, що така пропозиція, м’яко кажучи, здивує батьків школярів. Хотілося б знати, скільком ще школам, дошкільним навчальним закладам пропонується використовувати на ремонт дитячі кошти, – сказав депутат, додавши, що не хоче порівнювати розміри фінансування «Берегині» з фінансуванням деяких інших навчальних закладів.

Депутат переконливо попросив закінчити ремонт спортивного майданчика та фасаду колегіуму «Берегиня».

У відповідь на слова депутата секретар міськради Ярослав Нищик іронічно зазначив:

– От бачите, Сергію Івановичу, у нас із вами все ж таки діалог якийсь і порозуміння є. Тому що я пам’ятаю ваше звернення від 4 квітня, де ви написали на моє ім’я і ім’я мера, що там узагалі на «Берегиню» не виділили коштів. Тепер ви вже звернули увагу на те, що в бюджеті закладено 700 тисяч на ремонт санвузлів і заміну склопакетів... Я можу вам особисто пообіцяти, що санвузли ми в «Берегині» зробимо.

Зі слів секретаря міськради випливало, що депутат Очеретній турбується даремно. Хоча насправді основний зміст виступу Сергія Івановича стосувався не санвузлів, а недоробленого ій покинутого спортивного майданчика, а також спроби перекласти витрати на загальний фонд колегіуму.

Після цього слово взяв депутат Руслан Зоря, який послався на інформацію за підписом міського голови, в якій ідеться про те, що кошти на ремонт дошкільних навчальних закладів №69 і 1, колегіум «Берегиня», ЗОШ №6 і 7 будуть передбачені в Програмі соціально-економічного та культурного розвитку м. Черкаси на 2019 рік в разі надходження додаткових коштів.

– Насправді тут написано, що коштів не бу-де! – сказав депутат. – Так завжди буває, коли мова йде про якісь «додаткові надходження». Ми це всі розуміємо.

Після цього Ярослав Нищик ще раз нагадав, що 700 тисяч на «Берегиню» вже виділено.

Інакше кажучи, майданчик і далі стоятиме недороблений, і таку ситуацію у міській раді вважають нормальною. Що цілком укладається у загальну філософію діяльності міської влади Черкас.

viber image 2019-04-10 , 11.45.23

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 Я черкащанин 10.04.2019 10:25
А бульвар Шевченка, який уже четвертий рік ніяк не закінчать? А Пастерівська? А ще купа вулиць...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Олімпійський Пеле 08.04.2019 21:20
Цитую Араб:
не тільки там.Скрізь по місту розпочато купу об'єктів і тут же покинули.Відкат отримали,а там-трава не рости.Такого безглуздя немає мабуть ніде.Депутати при потуранні мера,ділять бюджет між своїми підрядниками і кладуть в кишені до половини бюджету.Об'єкти робляться на ті копійки,що лишилися.Результати дивіться скрізь,та ж 17 школа,12,де спортмаданчик за рік перетворився в небезпечний об'єкт.І всім по барабану.

А запасне футбольне поле? А не уведений у експлуатацію гімнастичний зал у колишньому "Мирі". Слава богу хоть тренувальна база-хаб НК зроблена по людськи :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #1 Араб 08.04.2019 20:52
не тільки там.Скрізь по місту розпочато купу об'єктів і тут же покинули.Відкат отримали,а там-трава не рости.Такого безглуздя немає мабуть ніде.Депутати при потуранні мера,ділять бюджет між своїми підрядниками і кладуть в кишені до половини бюджету.Об'єкти робляться на ті копійки,що лишилися.Результати дивіться скрізь,та ж 17 школа,12,де спортмаданчик за рік перетворився в небезпечний об'єкт.І всім по барабану.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100