реклама

реклама

Весна, хоч і поволі, та все ж вступає в свої права. Особливо радіються цим погоднім змінам власники малого транспорту, тобто, мотоциклів, мопедів, скутерів та велосипедів, адже весна – то початок сезону їх експлуатації, коли можна без зайвих ускладнень виїхати на вулицю. Однак перш, ніж «осідлати» свої ТЗ, не зайвим буде ще раз переконатися у їх надійності, повній готовності до експлуатації. Адже, як засвідчує статистика, часто саме через несправності, навіть найдрібніші, і трапляються ДТП, в тому числі і з трагічними наслідками. Про це повідомляє прес-служба ДАІ області.

Своєчасно потурбуйтеся і про те, щоб ваші двоколісні друзі і помічники були обладнані світловідбивачами, сигналами поворотів та зупинки. Це теж підвищить ваш шанс повернутися з дороги здоровим і неушкодженим. Подбайте, щоб світловідбивні елементи були і на вашому одязі, що суттєво при рухові у вечірній та нічний час.

Ніколи не забувайте і про захисний шолом, коли пересуваєтесь на двоколісному транспорті. Як засвідчує практика, він врятував життя вже не одній людині...

Особливо ретельно стежте за своїми дітьми, для яких мопед чи велосипед є чи не найулюбленішим видом транспорту. Тут відразу слід зважити, що за кермо велосипеда, згідно Правил дорожнього руху, підліток може сідати з 14 років, скутера – з 16 років. Але головне, щоб діти, перш, ніж сісти за кермо згадуваних транспортних засобів, були добре обізнані з Правилами дорожнього руху.

А свідченням того, що ви маєте право експлуатувати малі транспортні засоби, має бути посвідчення водія категорії А-1 та «Картка велосипедиста». Потурбуйтеся, щоб ці необхідні документи завжди були з вами, при необхідності ви могли пред’явити їх інспекторові ДАІ.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100