Багатопрофільний регіональний центр професійної освіти Черкаської області співпрацює із італійською професійною школою «Манфредіні» й обмінюються досвідом із італійськими колегами.

11

Про це розповів журналістам директор центру, голова Катеринопільської районної організації Аграрної партії України Станіслав Кошолап.

БРЦПО створений з метою оптимізації мережі професійно-технічних закладів, він поєднує професійні заклади в Мокрій Калигірці, Шполі та Ватутіному, готує фахівців сільгоспсцеціальностей, будівельної галузі та сфери громадського харчування.

Нещодавно навчальну базу Мокрокалигірського закладу переведено в нове, щойно відремонтоване приміщення. За рахунок коштів Міністерства освіти та науки закуплено нові меблі, нове обладнання – комп’ютери, принтери (в тому числі 3D-принтер), мультимедійні дошки. Біля приміщення центру висаджено фруктовий сад. Учні закладу обробляють сільськогосподарську ділянку, мають для цього імпортну техніку.

Викладачі та учні центру беруть активну участь у житті Мокрокалигірської громади. Зокрема, під час нещодавнього фестивалю «Писанка-2019» учні, які опановують професії кухаря та офіціанта, організували для учасників і гостей заходу майстер-клас.

18

Із Багатопрофільним регіональним центром професійної освіти торік уклала угоду про співпрацю професійна італійська школа «Манфредіні», яка готує працівників громадського харчування, електрозварювальників і працівників водогінного господарства.

– Наші учні, майстри їздитимуть переймати професійний досвід в Італію, а їхні представники приїжджають до нас, – розповів Станіслав Кошолап. – Можу сказати, що в деяких питаннях ми просунулися далі італійців, тож нам є, що продемонструвати гостям. Це стосується і аграрного, і кухарського, і бухгалтерського напрямків.

14

Очікується, що до кінця навчального року Мокру Калигірку відвідають викладачі і майстри італійського навчального закладу. А вже наступний візит буде разом із учнями.

12

13

15

16

17

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100