реклама

реклама

Після того, як з початку липня запрацював ухвалений ще 2017 року Закон «Про ринок електроенергії», ціна на електрику для підприємців збільшилася практично на третину. Вони вимагають зупинити дію закону.

1

– Підприємці готують «бунт» по всій Україні, – сказала під час сьогоднішнього розширеного засідання Регіональної ради підприємців Черкаської області народний депутат України Олександра Кужель. – Що й зрозуміло, адже підвищення цін на електроенергію призведе до банкрутств.

Учасники засідання наголосили, що, хоча для населення ціни на електрику не збільшуються, цей закон усе одно боляче вдарить по всіх українцях, адже підприємці будуть змушені або закривати свої бізнеси, або підвищувати ціни на власні товари й послуги.

– Замість розвитку, оновлення виробництва, створення нових робочих місць, збільшення зарплат працівникам, підприємства і підприємці будуть витрачати кошти на сплату рахунків за електроенергію, – наголосив голова Регіональної ради підприємців Олександр Турченяк. – Люди, що будуть змушені купувати у них товари і послуги за вищими цінами, біднішатимуть – попри те, що вартість електроенергії для них не зросте.

За словами досвідченого підприємця і громадського діяча Анатолія Погребняка, підприємці вже отримали повідомлення, що мають платити за кіловат додатково 42 копійки. На думку експерта, будь-які ринкові стосунки – це добре, але запровадити ринок законом не можна, і фактично цей законодавчий акт фіксує в енергетичній галузі монополію продавця електрики. За словами пана Погребняка, очікується ріст цін на продовольчі товари на 12-16%, а на промислові товари – 6-8%.

Цікаво, що «Черкасиобленерго» також не схвалює запровадження нового закону. На підприємстві переконані, що тариф для всіх – як для підприємців, так і для населення – повинен бути однаковим, інакше відкривається брама для нових корупційних стосунків. Олександра Кужель це пояснила так: «Якщо встановити різні ціни на електрику для підприємців і населення, то підприємці почнуть удома облаштовувати ательє і пекти пиріжки».

Учасники засідання Регіональної ради підприємців Черкащини, звертаючись до президента і парламенту, вимагають негайно зупинити запровадження «ринку енергетики», ліквідувати Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (разом із уже ухваленими рішеннями) і забезпечити ухвалення чітких, прозорих умов використання електроенергії.

«Інакше ми будемо змушені вживати більш радикальних заходів. Бізнес, який залишився без реальної підтримки держави, готовий до захисту», – записано в резолюції засідання.

3

2

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100