Проведення позачергової сесії Черкаської обласної ради, на якій планувалося вирішити питання з лікуванням хворих на хронічну ниркову недостатність, перенесли на невизначений термін. Про це «Прочерку» повідомила депутат обласної ради Любов Майборода.

Вона поінформувала, що на сесії депутати повинні були затвердити зміни в бюджеті на 2012 рік для вирішення питання з фінансуванням хворих на ниркову недостатність у медичному центрі «Фрезеніус».

За інформацією Любов Майбороди, сесію перенесли через відсутність фінансування.

– В обласному бюджеті на процедуру гемодіалізу для всіх хворих на хронічну ниркову недостатність черкащан не вистачає близько 12 мільйонів гривень. Тож обласна влада змушує виділяти кошти з місцевих бюджетів. Крім того, досі залишаються неузгодженими юридичні питання для підписання угоди між владою і «Фрезеніусом», – зазначила Любов Володимирівна.

Депутат вважає, що в ситуації, що склалася, винні заступник голови Черкаської ОДА Сергій Рябцев та начальник обласного управління охорони здоров'я Володимир Брожик. Мовляв, це вони не потурбувалися, щоб кошти на гемодіаліз були закладені в бюджет області з початку року.

– Ці чиновники повинні бути звільнені з посад за профнепридатність. Щодо черкащан, хворих на ниркову недостатність, то вони продовжують зараз лікуватися за німецькі гроші, – зазначила Любов Майборода.

Нагадаємо, 19 квітня депутати Смілянської районної ради зібралися на позачергову сесію, щоб виділити 390 тис. грн. на оплату послуг для лікування «своїх» хворих з нирковою недостатністю. У Смілянському районі таких осіб – четверо.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 не байдужий 25.04.2012 08:24
Люба, скільки можна піаритись на чужому горі.А де була Ви, як лікар "вічний" борець за свою "карманну" справедливість" при формуванні бюджету?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Григорій 24.04.2012 19:41
Рябцева давно пора гнати - ні слова по-українські, тільки бюджетні гроші оприходує. Чисто донецький продукт :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Холодний Яр 24.04.2012 19:39
Всі гроші пішли на вертолітні майданчики для Януковича. 150 мільйонів закопали в Пекарях, щоб Янек два рази в рік прилетів "супу поїсти "8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100