Найкращим у районі планують зробити центральну площу села Тіньки в Чигиринській об’єднаній територіальній громаді.

01

– Одного разу в Тіньках працювали на громадських роботах чоловіки від центру зайнятості. То вони запитали, чому тут у селі найгірший центр у Чигиринському районі. Я відповів, що прийде час – і він буде найкращим! – розповів журналістам під час нещодавнього прес-туру в Чигиринську ОТГ голова громади Віктор Харченко.

Проект реконструкції майдану було зроблено ще у 2017 році, коли Віктор Анатолійович був у Тіньках сільським головою, а підготовка до створення ОТГ тільки відбувалася.

– У сільській раді й на сходці села цей проект підтримали. Коли ж ми об’єдналися з Чигирином, там було певне нерозуміння, чи потрібно виділяти великі кошти на реконструкцію площі в селі. Але державну субвенцію все одно давали на розвиток тільки сільських територій, тож Чигирин нічого від цієї реконструкції не програв, – розповів Віктор Харченко.

Чигиринську ОТГ утворено 23 грудня 2018 року. Центр громади – м. Чигирин. До громади також ввійшли Красносілля, Суботів, Матвіївка, Галаганівка, Стецівка й Тіньки. При цьому сукупний бюджет цих населених пунктів зріс із 28 до 90 мільйонів гривень. Із цієї суми 55 мільйонів гривень – власні надходження.

– Вийшло так, що громаду створювали дуже швидко. Й коли у травні 2019 року в ОТГ надійшла інфраструктурна субвенція, готові проекти під неї були тільки в Тіньках і Красносіллі, – пояснив голова громади.

За кошти інфраструктурної субвенції площу замостили плиткою. Також тут встановлено дитячий і спортивний майданчики, а далі планується озеленення, встановлення лавочок і невеличкого фонтану. Надалі в селі думають утеплити Будинок культури, який відомий тим, що тут щороку проходить усеукраїнський фестиваль гармоністів «Дзвінкограй».

02

16

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100