21 жовтня Черкащину із робочим візитом відвідала делегація Чеської Республіки.

648f6db3-9cc9-483b-b5c3-57bb3b52a54c-660x300

Зокрема прибули депутат Парламенту Чеської Республіки, Голова Партії Мерів міст Петер Ґаздік, представники Злінського Краю – заступник гетьмана Злінського Краю, заступник Крайової Ради депутатів Йозеф Зіха, директор Департаменту освіти Мілан Філіп та співвласник Корпорації V.P. Partner Вадим Кирничний.

Відвідати саме Черкащину запросила організація “Міжнародна дипломатична місія народної дипломатії”, повідомляє пресслужба ОДА.

648f6db3-9cc9-483b-b5c3-57bb3b52a54c-660x300

У межах візиту представники Чехії відвідали Черкаську обласну медичну академію, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, Першу міську гімназію, Черкаський державний бізнес-коледж. А також ознайомилися із роботою комунальних медичних установ – обласною та дитячою лікарнями.

Голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко привітав гостей та розповів про економічний потенціал регіону.

– Черкащина зацікавлена розширювати напрямки співпраці з регіонами Чехії та стати надійним та стратегічним партнером у сфері економічного, наукового та промислового співробітництва. Адже, на мою думку, поглиблення таких відносин в значній мірі стимулюватиме взаємний розвиток. Сподіваюся, що ця зустріч стане початком активізації двостороннього співробітництва, а також налагодженню нових контактів з метою реалізації спільних проектів, які сприятимуть соціально-економічному розвитку обох країн, – говорить Ігор Шевченко.

Депутат Парламенту Чеської Республіки, Голова Партії Мерів міст Петер Ґаздік відзначив високий рівень матеріально-технічного забезпечення черкаських закладів освіти та охорони здоров’я, а також наголосив на потужному кадровому потенціалі Черкащини.

За його словами, на сьогодні вже є бажання обмінюватися досвідом, організовувати відрядження чеських медиків, освітян, студентів до черкаських фахівців і навпаки, аби набувати нових вмінь та навичок.

Результатом зустрічі стала домовленість щодо підписання угоди про співробітництво Черкаської ОДА та Злінським краєм Чеської Республіки.

69789699-2d37-4a06-8ba7-9ac6bcb613d9-660x300

Довідково. На сьогодні в області працюють 7 чеських компаній, в які інвестовано близько 20 млн дол США. Це сфери  сільського господарства, харчової промисловості, виробництва мінеральних утеплювачів, нерухомого майна,  діяльності спортивних клубів.

Обсяг зовнішньоторговельного товарообороту між підприємствами Черкаської області та Чеської Республіки за підсумками січня-липня  2019 року становить 2,9 млн. дол.

У 2006 році із Злінським краєм Чеської Республіки підписала Угоду про співробітництво Львівська обласна державна адміністрація.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100