реклама

реклама

Якби сьогодні проводився референдум про вступ України в НАТО, 54% жителів Черкас проголосували б «за», 22% – «проти», 6% не голосували б, ще 18% не визначилися.

НАТО

Про це свідчить П’яте всеукраїнське муніципальне опитування, проведене в обласних центрах Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

Обираючи з-поміж вступу в Європейський Союз і Митним союзом Росії, Білорусі і Казахстану, 60% черкасців віддали б перевагу ЄС, 9% Митному союзу, 15% надали іншу відповідь, 16% не визначилися.

Відповідаючи на запитання про ставлення до країн світу, опитані жителі Черкас відповіли так:

- до Польщі: дуже тепле – 8%, тепле – 49%, нейтральне – 35%, холодне – 4%, дуже холодне – 1%, немає відповіді – 2%;

- до Росії: дуже тепле – 2%, тепле – 17%, нейтральне – 27%, холодне – 24%, дуже холодне – 26%, немає відповіді – 4%;

- до Білорусі: дуже тепле – 5%, тепле – 43%, нейтральне – 39%, холодне – 8%, дуже холодне – 2%, немає відповіді – 2%;

- до США: дуже тепле – 8%, тепле – 45%, нейтральне – 37%, холодне – 5%, дуже холодне – 2%, немає відповіді – 4%.

За останні 5 років з Черкас до країн Європи виїжджали один чи кілька разів 18% опитаних, багато разів – 5% опитаних; до країн СНД один чи кілька разів 11% опитаних, багато разів – 1%. На курорти в Єгипет, Туреччину, Таїланд тощо в останні 5 років виїжджали один чи кілька разів 11% черкасців, багато разів – 2%.

Якби була можливість переїзду за кордон, нею скористалися б 27% черкасців. Про пошук роботи за кордоном думали 38% опитаних жителів Черкас. Більшість із них замислюються про це з метою задоволення мінімальних потреб сім’ї, ще чверть – з метою самореалізації. Із тих, хто хотів би працювати за кордоном, обрали б Німеччину – 30%, Польщу – 27%, Чехію – 22%, Канаду – 14%, США – 12%, Італію – 8%, Великобританію – 9%, Росію – 4%.

Нагадаємо, 48% жителів Черкас вважає, що в цілому справи в Україні йдуть у правильному напрямку. 26% вважають, що справи йдуть у неправильному напрямку, ще 26% – не визначилися.

Опитування проводилося з 6 вересня по 10 жовтня 2019 року за допомогою face-to-face інтерв'ю на дому у респондентів. Вибірка складалася з 19200 постійних жителів 24 обласних центрів (у Донецькій області – Маріуполь, у Луганській – Сєвєродонецьк) віком від 18 років і старше і є репрезентативною для населення по віку та статі. Для забезпечення репрезентативності вибірки було опитано по 800 респондентів в кожному місті незалежно від чисельності населення. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #3 / 11.12.2019 12:05
Любити НАТО українців навчив путін - своїми безглуздими й дикунськими вчинками.
Пункти соцопитування взаємопов'язані між собою. Після окупації росією нашого Криму, вторгнення на Донбас і масових вбивств українців - як українці можуть любити ворога?!
А щоб ефективніше протистояти тому ворогу - звичайно ж, готові до військового союзу з дружніми державами Європи і США.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Підтримую 11.12.2019 11:25
Цитую Я - за!:
Швидше б вже той вступ у НАТО! Бо щось говоримо-говоримо, а відстаємо у швидкості процесу підготовки входження в Альянс навіть від Грузії - при тому, що наша армія одна з найбоєздатніших у Європі і раз в 10 краща від грузинської.

Якби не поведінка дебільної раші - я швидше голосував би за позаблоковий статус України. Але в умовах присутності вічно хворого на голову сусіда, маніакально помішаного на крадіжках і кровопролитті - краще заручитися підтримкою адекватного поліцейського. :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 Я - за! 11.12.2019 11:12
Швидше б вже той вступ у НАТО! Бо щось говоримо-говоримо, а відстаємо у швидкості процесу підготовки входження в Альянс навіть від Грузії - при тому, що наша армія одна з найбоєздатніших у Європі і раз в 10 краща від грузинської.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100