реклама

реклама

26 грудня 2019 року в приміщенні Департаменту агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації відбулося засідання Комісії з проведення інвентаризації місць накопичення непридатних пестицидів на підприємствах, установах і організаціях усіх форм власності виробників сільськогосподарської продукції Черкаської області.

1_20191226_162024

Про це повідомляє пресслужба департаменту.

За даними районних комісій по інвентаризації непридатних пестицидів в області на сьогодні нараховується 279,0 тонн заборонених, невідомих та непридатних до використання в сільському господарстві хімічних засобів захисту рослин в семи районах області.

Найбільша кількість зосереджена в Катеринопільському районі (смт. Єрки) – 240 т, а також в Драбівському (15,0т), Жашківському (2,2т), Звенигородському (3,4 т), Монастирищенському (8,8 т), Тальнівському (3,8 т) та Черкаському (5,8 т) районах.

Як інформують районні інвентаризаційні комісії, непридатні пестициди зберігаються на 13 складах, з яких в незадовільному стані знаходяться 6 складів.

На сьогодні в державі не працює жоден завод з утилізації даної категорії пестицидів, а багаторічне їх зберігання без знешкодження та перезатарення несе загрозу довкіллю.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100