Зараз триває оперативно-профілактична операція «Нерест», в ході якої правоохоронцями затримано сімнадцять зловмисників, які займалися незаконним виловом водних живих ресурсів. Саме впродовж нересту, коли вилов риби суворо заборонений, службові особи Держрибоохорони в Черкаській області, без жодного докору сумління, дозволяли бажаючим за хабар безжально нищити рибу в акваторії Кременчуцького водосховища. Про це інформує прес-служба обласної міліції.

Як повідомив начальник УМВС України в Черкаській області генерал-майор міліції Валерій Дерновий, ця інформація стала відома оперативним працівникам міліції, зважаючи на її резонансність до справи були задіяні співробітники УБОЗУ, які певний час документували протиправну діяльність цієї організованої злочинної групи, до складу якої входили перші керівники Держрибоохорони в Черкаській області та їхні підлеглі. У наслідок проведення оперативно-розшукових заходів  при передачі чергового траншу грошей одного зі зловмисників було затримано «на гарячому». Всього задокументовано 12 фактів одержання хабарів цими посадовцями на загальну суму 40 тисяч гривень.

Відносно керівної ланки Держрибооохорони в Черкаській області порушено кримінальні справи за ст. 368 ч.3 КК України «Одержання хабара», що передбачає покарання позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна та ст. 364 ч.3 КК України «Зловживання владою або службовим становищем», що передбачає покарання позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Як нагадує прес-служба обласної міліції, це вже третя кримінальна справа, порушена стосовно керівників Держрибоохорони. У тому році було порушено кримінальну справу за ст. 368 ч. 3 стосовно бувшого начальника цієї установи, який вимагав та отримав хабар у сумі 15 тисяч гривень, незадовго до цього також стосовно його попередника було порушено кримінальну справу за ст. 364 КК України за фактом зловживання посадовими особами своїм службовим становищем, які заподіяли державним інтересам збитків на суму 250 тис. гривень.

Проводиться слідство, яке наразі встановлює нові факти цієї «хабарної» історії, про перебіг подальших подій громадськість буде поінформовано додатково.

реклама

Коментарі  

 
+3 #6 ннннннн 14.05.2012 19:13
чомусь пан Дерновий часом забуває наголосити про свої минулі грішки... а коли пишуть дані статті, журналісти не звертають уваги на той факт, а чому ж саме так "резво" взявся пан Дерновий за Держрибоохорону ? адже йому так хочеться втиснути керівником одного з колишніх працівників ОВС, а один з "начесніших колишніх офіцерів" СБУ цьому сприяє... стосовно "У тому році було порушено кримінальну справу за ст. 368 ч. 3 стосовно бувшого начальника цієї установи, який вимагав та отримав хабар у сумі 15 тисяч гривень..." панове журналісти ви дуже помиляєтесь, або ж то пан Дерновий вас вів в оману, а за свої так звані "описки" потрібно з когось таки питати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Семенюта 14.05.2012 13:30
Дивно, чому то часто Дерновий виступає із такими гучними заявами, але до суду так вони і не доходять...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Дід Панас 14.05.2012 11:21
У Дернового давно конфлікт із Держрибохороною . Тому не дивно, чого порушується справа....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 ВВС 14.05.2012 08:58
"Дерновий звинуватив..." Чья бы корова мычала!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Горе от ума 14.05.2012 08:18
Ми всі добре памятаємо що такі справи порушувались відомством пана Дернового, але то був всьогоь навсього піар пана генерала, тому що всі ці справи так до суду і не дійшли. А тому виникає запитання да пана Дернового, а чому такі гучні справи залишились у столах йогог підлеглих. І до речі хотілось би нагадати Дерновому і роздачу земель набережної Дніпра, теж було доведено, що екс-начальник ГУ земельних ресурсів Черкаської ОДА ................... наліво і направо не законно роздав землі, в тому числі і високопосадовця м ОДА, прокуратури, міліції і тд, а де ціж гучні справи, напевно Дерновому треба відвідати за свій піар чи не так?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Фелікс 13.05.2012 16:30
Дерновий, сидячи на трибуні біля Тулуба, звинувачував у розкраданні комунальної власності і Одарича, навіть заявив про порушення кількох справ... А на ділі - черговий пшик!!! Та й не дивно, його (Дернового) шлепера при владі тримають на короткому цепку за його минуле... Спочатку дають команду "фас", а потім, взявши хабаря, дають команду "сидеть"...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100