Професора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, відомого літературознавця Василя Пахаренка обрано дійсним членом Наукового товариства імені Тараса Шевченка, першої української національної академії наук.

DSC_0007

Як повідомляє пресслужба ЧНУ, з цієї нагоди завідувач кафедри, де працює Василь Пахаренко, професор Володимир Поліщук вручив йому диплом:

– Василь Іванович абсолютно цілком і давно заслуговує на цей статус у Науковому товаристві імені Тараса Шевченка – одній із найдавніших академій наук України. Вітаю колегу з високим визнанням загальноукраїнського рівня!

Василь Пахаренко подякував присутнім за привітання та наголосив на необхідності наполегливої праці задля досягнення результатів:

– Це невимовно приємно, але й відповідально, бо розумієш, що колись були дійсними членами цього товариства такі видатні науковці, як Іван Франко, Михайло Грушевський, Степан Стоцький. Я розумію, що треба ще більше працювати, щоб рухатися в обраному напрямку.

Наукове товариство імені Шевченка (НТШ) — всесвітня українська академічна організація, багатопрофільна академія наук українського народу. Рушійна сила формування та розвитку української науки кінця ХІХ – першої половини XX ст. Сьогодні НТШ – це основана на власній методології громадська академія наук з розгалуженою системою освячених більш як віковою традицією наукових видань з проблем гуманітарних та стислих наук та штатною інфраструктурою для забезпечення творчого процесу.

Оксана Сивоконь, фото Анни Рудь

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Лука 18.02.2020 20:51
А ще Василь Іванович - абсолютно порядна людина. Тепер таких вже не роблять. Останній з могікан.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Філфак 18.02.2020 19:04
Цитую Звичайний:
Як це-"абсолютно цілком"...був не так?

Все зрозуміло: може бути цілком, а може бути абсолютно цілком. Вчений філолог, мабуть, знає, що говорить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Звичайний 18.02.2020 16:39
Як це-"абсолютно цілком"...був не так?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100