реклама

реклама

Роботу з реконструкції скверу «Юність» у центрі Черкас зупинили ще на початку березня через карантин, спричинений пандемією коронавірусу. Відновити роботи планують після закінчення карантину.

skver-junist-710x434

Про це у коментарі «ВиЧЕрпно» повідомив керівник комунального підприємства «Дирекція парків» Андрій Куча.

– Ми розпочали лише підготовчі роботи: прибрали лавки та урни, зрубали ялини, які були в поганому стані та мали сухе гілля, – каже Андрій Куча.

Коли ж повністю завершать реконструкцію «Юності» не кажуть, мовляв, все залежить від фінансування та підрядника.

– Точної дати ми не маємо, бо на нашу роботу впливає багато факторів. Договір з підрядником ми уклали до кінця 2020 року, але як буде насправді – ніхто не знає, – каже пан Куча.

Нагадаємо, що у парку планують встановити фонтан, сонцезахисні системи, оновити освітлення та обладнати нові пішохідні доріжки і зони для відпочинку. Також проведуть глобальне озеленення території. Зокрема, планують посадити сад магнолій. Реконструкцію проведуть за кошти міського бюджету. На це цьогоріч спрямували майже 15 мільйонів гривень.

Слід зазначити, що розмови про необхідність реконструкції скверу «Юність» ведуться багато років, принаймні з часів, коли мером Черкас був Анатолій Волошин (2002-2006 роки).

При міському голові Анатолії Бондаренку за розробку проєктів узялися предметніше. Спочатку, в лютому 2016 року, концепцію скверу довірили підготувати юним архітекторам – студентам Східноєвропейського університету. Але їхній проєкт виявився занадто відірваним від життя: доріжки петляли і заважали нормальному руху людей через територію скверу; були й інші недоліки.

Тому згодом цю відповідальну справу передоручили архітектору Віталію Солодкому. Ескіз був готовий уже в серпні 2016 року.

А у вересні того ж 2016 року ескіз було презентовано громадськості. «Сама ідея концепції остаточна на 97%, залишились уточнення», – зазначав тоді завідувач сектору містобудівного кадастру Черкаської міськради Федір Балаба. У листопаді 2016 року було повідомлено, що проєкт вже готовий. А у грудні оновлене «обличчя» скверу обговорили на засіданні архітектурно-містобудівної ради. Уже в 2017 році планували розпочинати роботи. Проте, не розпочали. Тож оновлення «Юності» ввійшло у список невиконаних обіцянок черкаської влади.

Торік до ідеї реконструкції скверу знов повернулися. Стало відомо, що землю під сквером «Юність» та Долиною троянд передали «Дирекції парків». Як пояснив Анатолій Бондаренко, це необхідно для того, щоб комунальне підприємство могло оголосити тендери на проведення реконструкції цих місць відпочинку. Але на реконструкцію скверу торік знов забракло коштів. Роботи розпочалися цьогоріч на початку березня. Але завершити їх досі не вдається – тепер уже через карантин.

skver-unist

Такий вигляд, відповідно до проєкту, сквер «Юність» матиме після реконструкції

skver-unist-magnolii

У сквері планують розбити сад магнолій

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100