Заступниця міського голови Черкас Людмила Бордунос представляла у виконкомі фракцію «Самопомочі». Тепер такої фракції немає, тож пані Бордунос мала піти.

IMG_2728

Таке переконання в інтерв’ю Zmi.ck.ua висловив депутат міськради Олександр Дишлюк, який представляє депутатську групу «Слуга народу». Нагадаємо, в партії «Слуга народу» наголошують, що згадана депутатська група не має жодної причетності до цієї політичної сили.

Як повідомлялося, депутатська група «Слуга народу» зареєструвала проєкт рішення міської ради про відставку Людмили Бордунос. Проте, Людмила Іванівна сама написала заяву про звільнення, посилаючись на те, що «не хоче більше приймати політиканські рішення».

1592458030-151 Як заявив пан Дишлюк, його депутатська група для ефективної роботи хоче мати свого представника у міськвиконкомі.

– З впевненістю можу зазначити, що ми маємо фахову людину та готові висувати свого представника у вищу виконавчу владу міста, відповідно, нести абсолютну відповідальність за дії та ефективність "свого" представника – заступника міського голови! – наголосив Олександр Юрійович. – І якщо ефективність цієї людини буде низькою, або будуть питання щодо "чистоти" діяльності заступника – наступного дня наш представник складе повноваження й піде.

Олександр Дишлюк, як і двоє інших представників групи «Слуга народу» (Олена Шевченко і Микола Фомич), обраний до міськради від партії «Об’єднання Самопоміч». Але наразі фракція цієї політичної сили у міськраді розпалася.

– Людмила Бордунос – представник фракції "Самопоміч", – зазначив пан Дишлюк. – Що маємо на сьогодні? Відсутність фракції "Самопоміч" в міській раді. У мене особисто немає жодної особистої претензії до Людмили Іванівни. І я хочу подякувати їй за особисту позицію та озвучену заяву про звільнення. Але шкода, що лише після внесеного нами проєкту рішення про припинення її повноважень.

Водночас, згодом депутат Дишлюк зазначив, що претензії до Людмили Бордунос усе-таки є.

– До рішення виконавчого комітету щодо договорів із (призначеним торік управителем багатоквартирних будинків, – ред.) «Новою якістю» питань більше ніж ясності. Я не хочу повертатися до прозорості конкурсу, непопадання у конкурс наших комунальних «СУБів» та, наприклад нашого комунального підприємства «Теплокомуненерго». Але відкритий лобізм Людмили Іванівни щодо захисту «Нової якості» насторожує та змушує думати по-різному про її роль у питаннях цієї групи компаній. Добре, що Бордунос написала заяву, – зазначив депутат.

На переконання пана Дишлюка, виконком треба відправити у відставку, а на роботу з управління багатоквартирних будинків провести новий конкурс.

Сама Людмила Бордунос у коментарі «Вичерпно» зазначила, що вже давно збиралася піти у відставку.

– Про те, що певна група депутатів хоче поставити свого заступника замість мене, говорять ще з Нового року, – сказала Людмила Іванівна. – У них просто не вистачало підтримки депутатського корпусу. Про те, що даний депутат (депутат міськради Сергій Тищенко, – ред.) подав проєкт, мені також було відомо раніше. Однак вийшла така накладка, може збіг, можливо так і було задумано… На вівторок був запланований виконком з розгляду бюджетного питання. Коли до мене зателефонував колега і спитав, чи буду я голосувати за бюджет, я сказала категоричне «ні». Тому що є такі питання, які не можна ухвалювати. За бюджет у тому вигляді, в якому він пропонувався, голосувати не можна було. Це не на користь міста. Після цього через декілька годин публікується даний проєкт рішення. Я це сприймаю як метод шантажу.

Нагадаємо, раніше депутат міськради Олександр Радуцький писав, що хоча Людмила Бордунос має нести відповідальність за діяльність «Нової якості», ця компанія ніколи б не з’явилася в місті «без особистого лобіювання міського голови Бондаренка А.В.»

Бондаренко у Воротника1 Сам Анатолій Бондаренко з приводу звільнення Людмили Бордунос заявив, що «нікого не триматиме».

– На сьогоднішній день її (Бордунос, – ред.) позиція не збігається з позицією більшості членів виконавчого комітету, – зазначив він учора в інтерв’ю «Антені». – І в тому числі, я скажу найголовнішу тезу, ті депутати, які рекомендували її (фактично зараз вони створили нову групу «Слуга народу») написали проєкт рішення про звільнення. Тож ця заява (Бордунос про звільнення, – ред.) – просто «вдогонку», просто політична заява, щоб привернути увагу ЗМІ.

Бондаренко також додав, що Людмила Бордунос курирувала житлово-комунальну галузь. І як кожен куратор має відповідати за свої дії.

Раніше у відставку подав інший член виконкому – секретар міської ради, свободівець Ярослав Нищик. Своє рішення він пояснив небажанням, дотримуючись партійної дисципліні, підтримувати рішення, запропоновані лідером свободівців Черкащини, заступником міського голови Юрієм Ботнаром.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Вася 18.06.2020 22:37
Цитую Нос:
Можна було б на оце все, що робиться, дивитися як на безплатний цирк. Якби від цих циркачів не залежала доля людей великого міста.

Так це демократія. Що не так? Начебто, всі цього хотіли, але все одно незадоволені.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Звичайний 18.06.2020 15:21
Як десь нечисто-випливе Бондаренко.Бо він -голова а не ГОЛОВА.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #2 Нос 18.06.2020 13:56
Можна було б на оце все, що робиться, дивитися як на безплатний цирк. Якби від цих циркачів не залежала доля людей великого міста.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Reva 18.06.2020 12:57
Такої дикості,ще не було! Як це,претензій немає,але вона не з нашої пісочниці!
Ви там геть подуріли!
А з ... такий слуга народу,як з чогось щось))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100