реклама

реклама

Уже другий місяць поспіль надається державна допомога роботодавцям, які зупинили або скоротили свою діяльність у зв’язку з карантином, суб’єктам малого та середнього бізнесу, приватним підприємцям, які мають найманих працівників, а з червня місяця, також приватним підприємцям, які не мають найманих працівників.

Завдяки допомозі по частковому безробіттю збережено робочі місця (3)

 

Про це інформує відділ інформаційної роботи ОЦЗ.

Про те, за яких умов можна отримати таку допомогу, які для цього необхідно подати до служби зайнятості документи та про зміни на законодавчому рівні прокоментувала журналістам Всеукраїнського телеканалу «Надія», обласних телекомпаній «ВІККА» та «Ільдана» заступниця директора Черкаського обласного центру зайнятості Марина Сорокіна.

Вона наголосила, що для того, щоб отримати допомогу, враховуючи нові зміни на законодавчому рівні, необхідно звернутися до базового центру зайнятості, або районної філії обласного центру зайнятості, за місцем сплати єдиного внеску упродовж 90 днів з моменту зупинення чи скорочення діяльності та подати необхідний пакет документів. Обов’язковою умовою для оформлення допомоги є сплата єдиного внеску за 6 місяців, що передували зупиненню чи скороченню діяльності. Важливим є й те, що допомога по частковому безробіттю не оподатковується. Водночас Марина Сорокіна звернула увагу, що допомога надається на період зупинення, скорочення діяльності, а також впродовж 30 календарних днів після завершення карантину.

«Допомога встановлюється за кожну годину, на яку працівникові було скорочено тривалість робочого часу, з розрахунку двох третин тарифної ставки (окладу), встановленої працівникові. Допомога з часткового безробіття за місяць не може перевищувати розмір мінімальної заробітної плати – 4 723 грн. Рішення про надання допомоги ухвалює Черкаський обласний центр зайнятості протягом трьох робочих днів з дня подання роботодавцем документів до центру зайнятості за місцем його реєстрації як платника єдиного внеску. У разі ухвалення позитивного рішення між центром зайнятості та роботодавцем буде укладено відповідний договір. Переказ роботодавцю коштів для подальшої їх виплати працівникам здійснюватиметься на підставі відомостей про осіб, які підпадають під умови отримання такої допомоги, щомісяця протягом трьох робочих днів після зарахування коштів на рахунок відповідного центру зайнятості. Далі роботодавець протягом трьох робочих днів переказує кошти працівникам», -детально пояснила заступниця директора.

Станом на 30 червня поточного року майже 8 тис. осіб, які вимушено не працювали під час карантину, отримали відповідну допомогу.

Яскравими прикладами плідної співпраці служби зайнятості з місцевими роботодавцями є ПрАТ «Черкаси ОПАС» (автобусні перевезення), ТОВ «Черкаський завод автохімії» (виробництво та продаж олив, технічних рідин для легкових і вантажних автомобілів). Підприємці оперативно сформували пакети необхідних документів, подали їх до служби зайнятості, отримали позитивні рішення і на сьогодні для їх працівників вже перераховані кошти.

Водночас, підприємниця Жана Безкищенко з Черкаського району, яка провадить свою діяльність в роздрібній торгівлі меблями, освітлювальним приладдям та іншими товарами для дому в спеціалізованих магазинах, подала документи для отримання допомоги як фізична особа-підприємець, і на цей час вже отримала фінансову підтримку від держави.

Прийом документів від роботодавців малого і середнього бізнесу та фізичних осіб-підприємців в області триває.

Довідково: Відповіді на актуальні питання та покрокову інструкцію про отримання допомоги по частковому безробіттю можна отримати на сайті Черкаського обласного центру зайнятості ТУТ і ТУТ або за телефоном 63-95-34 (відділ організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості).

Завдяки допомозі по частковому безробіттю збережено робочі місця (1)

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100