реклама

реклама

Сьогодні черкаська влада і опозиція вітали місцевих журналістів з їх професійним святом.


Опозиція організувала захід біля пам’ятника Василю Симоненку. Бо «якби кожен з нас зробив стільки, скільки Василь зробив для України за своє коротке життя, то, можливо, ми були б кращою державою»! Про це на початку заходу зазначив член Ради опозиційних сил Черкащини, депутат Черкаської міської ради Микола Булатецький. Він і виступив ініціатором саме такого формату привітання журналістів.

У свою чергу, присутній на заході голова Черкаської крайової (обласної) організації НРУ Ігор Волошин порадив згадати не лише за Симоненка-журналіста, а й за іншого не менш відомо українця, уродженця Черкащини, якого теж можна зарахувати до журналістської братії – В’ячеслава Чорновола.

Вітали журналістів й інші представники опозиції. А це керівники виборчого штабу Анатолій Бондаренко та Наталія Старікова, голова фракції «Батьківщина» в Черкаській обласній раді Володимир Гресь та координатор опозиційної ради Леонід Даценко.

Усі вони акцентували увагу на громадянській позиції журналістів. На тому, як важко чесним журналістам працювати в нинішніх умовах. Можливо, це було навіяно привітанням Юлії Тимошенко, яка визнала, що журналісти ефективніші за опозицію.

Усі присутні журналісти отримали премії, подарунки та сувеніри. Зокрема, «Мечем опозиції» у Черкасах було визнано головного редактора газети «Нова молодь Черкащини» Юлію Сакун. «Щитом опозиції» стала газета «Вечірні Черкаси». Кращими у номінації «Новини – чесно» було визнано колектив служби новин ТРК «Вікка» та її головного редактора Світлану Пічугіну, а «Відкриттям року» став сайт «Прочерк». За популяризацію української історії було відзначено газету «Прес-центр».

Останню нагороду, між іншим, вручала «Берегиня» Холодного Яру, директор «Дикого Хутору» Леся Островська. Нагадаємо, що вона також має стосунок до журналістики. Її чоловік є головним редактором газета «Козацький край».

Більше того, до журналістики має відношення і Леонід Даценко. Він є шеф-редактором газети «Дзвін». А міг стати гендиректором ОДТРК «Рось». Такою, за словами самого пана Леоніда, була пропозиція колишнього голови Черкаської облдержадміністрації Олександра Черевка.

– На жаль, чи на щастя, Олександр Черевко не захотів довірити такому розхристаному демократу цей телеканал, – жартома зазначив Леонід Даценко. – У що канал перетворився, ми зараз бачимо…

Привітала журналістів і голова Спілки письменників Валентина Коваленко. Вона пригадала, як завдяки журналістам громадськість дізналася про зміни в складі комісії з присудження Черкаської обласної літературної премія ім. Василя Симоненка. Нагадаємо, з ініціативи влади, склад комісії зробили більш лояльним.

– Завдяки журналістам ми вийшли на всеукраїнський рівень і літературна премія імені Василя Симоненка буде загальнодержавна. Це зараз розглядається в нашій Національній Спілці письменників України, – повідомила пані Валентина.

Від політики спробував відійти присутній на заході секретар обласної організації Спілки журналістів Василь Трохименко. Він порушив проблему цензури, а також порадив журналістам бути принциповими й професійними.

– Найпоказовішим критерієм співпраці влади з журналістикою є рівень критики. Якщо в матеріалах журналістів є критика і є реакція на цю критику, значить взаємодія влади з журналістами є, – сказав Василь Трохименко.

 

Цікавим вийшло привітання від голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба. Губернатор вітав журналістів у залі обласного Будинку рад. Незрозуміло чому, журналісти, що з’їхалися на привітання губернатора з усієї області, одразу посхоплювалися з місць, коли Сергій Тулуб зайшов у зал.

Навіть сам Сергій Борисович знітився.

«Це я постою перед вами. А ви сідайте, будь ласка», – зауважив Сергій Тулуб.

Далі він привітав журналістів зі святом, зазначивши, що «ми з вами колеги».

– Бо ми разом з вами будуємо нову Черкащину! І без вас на території Черкащини, мабуть, нічого позитивного не відбувалося. Бо ті проблеми, які ви берете від людей, ви несете до влади. І показуєте у своїх творах. По іншому не можу сказати. Бо такі творіння читаєш іноді… Захоплюєшся просто… А влада намагається якнайскоріше ці проблеми вирішити! – зауважив Сергій Тулуб.

Одним словом, губернатор ініціаторами всіх позитивних змін назвав саме журналістів.

Нещодавно призначена гендиректор ОДТРК «Рось» Лариса Єфремова також отримувала сьогодні привітання від обласної влади. А в цей час її попередник на посаді Юрій Уздемір став ворогом преси №8.

Нещодавно призначена гендиректор ОДТРК «Рось» Лариса Єфремова також отримувала сьогодні привітання від обласної влади. А в цей час її попередник на посаді Юрій Уздемір став ворогом преси №8.

 

Після привітання присутніх, очільник області запропонував перейти до нагородження переможців творчого конкурсу, в якому взяли участь редакції друкованих, електронних засобів масової інформації та журналісти області.

Список переможців:

Номінація «Черкащина для людей»

1 місце: Черкаська обласна державна телерадіокомпанія, товариство з обмеженою відповідальністю «Медіа Мастер» редакція газети «Акцент».

2 місце: редакція Черкаської районної громадсько-політичної газети «Сільські обрії», товариство з обмеженою відповідальністю «Сміла-ТВ», редакція Чорнобаївської районної громадсько-політичної газети «Світлий шлях».

3 місце: редакція обласного проводового радіомовлення Черкаської обласної державної телерадіокомпанії, товариство з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Ільдана», редакція Смілянської районної громадсько-політичної газети «Смілянські обрії», редакція районної громадсько-політичної газети «Вісник Городищини», комунальне підприємство «Телекомпанія «Умань».

Номінація «Кобзар єднає Україну»:

1 місце: Черкаська обласна державна телерадіокомпанія, редакція обласної громадсько-політичної газети «Черкаський край».

2 місце: редакція обласної соціально-економічної газети «Нова доба», редакція обласної громадсько-політичного тижневика Черкащини «Прес-центр».

3 місце: редакція Кам’янської районної громадсько-політичної газети «Трудова слава», редакція Золотоніської районної громадсько-політичної газети «Вісник Золотоніщини».

Номінація «Громадянське суспільство»:

1 місце: ТОВ «Редакція «Черкаси», редакція обласної громадсько-політичної газети «Молодь Черкащини».

2 місце: творче об’єднання «Черкаська служба новин» Черкаської обласної державної телерадіокомпанії, редакція Корсунь-Шевченківської районної громадсько-політичної газети «Надросся».

3 місце: редакція авторського телебачення «Студія – 2», редакція Шполянської районної громадсько-політичної газети «Шполянські вісті», КП «Медіа-центр» регіональна щотижнева газета «Сміла», редакція Драбівської районної громадсько-політичної газети «Драбівщина».

У номінації «Кращий журналіст року» перемогли:

Вівчарик Назарій Олександрович – відповідальний редактор інтернет-видання «Прочерк».

Гришко Ірина Володимирівна – журналіст газети «молодь Черкащини».

Гріненко Анна Сергіївна – кореспондент телекомпанії «Сміла-TV». Єщенко Тетяна Володимирівна – директор експертного центру «Cherkassy News.TV».

Іванченкко Анна Іванівна – журналіст ОДТРК «Рось».

Кецман Альона Василівна – журналіст ОДТРК «Рось» (радіомовлення).

Клименко Олег Вікторович – головний оператор ОДТРК «Рось».

Кудря Володимир Іванович – власний кореспондент Національного радіо.

Курченко Вікторія Миколаївна – журналіст ТРК «Вікка».

Лимаренко-Полянський Володимир Олександрович – кореспондент газети «Черкаський край».

Погребняк Олександра Борисівна – виконуюча обов’язки головного редактора, директора редакції радіомовлення міста Умані та Уманського району.

Полуянов Олександр Миколайович – журналіст газети «Акцент».

Редакції ЗМІ та журналісти отримали грамоти, дипломи та інші подарунки. Зокрема, Назарію Вівчарику, як і деяким іншим представникам ЗМІ, був вручений нетбук. Тож редакція "Прочерку", яка і до цього була у технічному всеозброєнні, поповнилася новою технікою, яку ми використовуватимемо для редакційних цілей, зокрема, для ще більшої оперативності висвітлення подій з життя Черкас і області.

реклама

Коментарі  

 
-6 #7 Мотя 07.06.2012 12:25
А что же наши власти не удостоили вниманием газету, которая стала лучшей областной газетой в Украине? Да,да, я о "Вечерке". :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Ivan1 07.06.2012 09:41
Громадянин Булатецький! Скажіть, будь-ласка, що зробив Василь Симоненко для вашої України? Вірш про Леніна Василя Симоненка - це найвеличніший його твір, можливо тільки порівняти з Володимиром Маяковським. Просто прохання до всіх свідомих - перестаньте брехати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #5 Гудвін 07.06.2012 08:41
Як може у номінації "Кращий журналіст року" перемогти 11 осіб? Це що-коллєктівний разум партії регіонів,її ум, честь і совість?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 Дядя Вася 07.06.2012 06:26
Щиро вітаю колег, і нагороджених,і не нагороджених, і хто його знає, яким з них після оприлюднення цьго списку комфортніше...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #3 Детектор 06.06.2012 22:26
"Прочерк" такий обласканий... :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Ужасть 06.06.2012 21:40
Как там писал Герцен...узок круг этих революционэров...кажется... А вообще то собралсиь у памятника построеного за столько лет со смерти Симоненка первым ненавистным ими мэром Одаричем,(кстат и а пусть покажут, что сделали эти рэволюционэры... ну например бывший зам. мэра Булатецкий ......................................... или бывший голва ОРады Гресь???) хотя и вновь Булатецкий без так обещанной еще 7 марта, уже 2012 года майки - юле-волю :-x :-x :-x :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Nazar Obidzinski 06.06.2012 21:34
С.Тулуб: "Бо ті проблеми, які ви берете від людей, ви несете до влади".
------------------------------------------------------------------------
Новаторська думка щодо призначення журналістики!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100