реклама

реклама

В ефірі Суспільного регіонального каналу «UA: Черкаси» зупинили вихід ранкової програми «Ранок на UA: Черкаси». Керівництво телекомпанії каже, що відсьогодні відбувся перехід на новий формат. Так само «Ранок» на радіо зараз не виходить, причина в карантині.

«Нам прямо не говорять, що це скорочення, людям пропонують брати участь в маленьких проектах, наприклад, до Дня Незалежності, до Дня прапора. А далі створюватимуть умови, щоб ми йшли… Бо прямо не кажуть, що скорочення, але по факту, створюють умови, коли роботи як такої нема. А називають це оптимізацією, трансформацією», – кажуть «Прочерку» в коментарі журналісти «UA: Черкаси».

109909020_1372209752971404_4286009459856013591_n

У восьми містах України ще до карантину — Запоріжжі, Житомирі, Миколаєві, Кропивницькому, Херсоні, Луцьку, Ужгороді та Рівному протестували співробітники регіональних філій Суспільного проти скорочення ефірного часу та за збереження суспільного мовника. Відповідно до нової концепції, регіональне мовлення філій планували скоротити до 1 години на телебаченні та 1 години 30 хвилин – на радіо.

«З «Ранківцями» з суспільного «Черкаси-UA» провела останній ефір. Цю оптимістичну й інформаційно містку програму, яку творила наша черкаська команда «росівців» 13 років, закрили. Бо до біса центральній владі громада Черкащини чи Миколаївщини, чи Полтавщини, яка хоче мати СВОЄ регіональне телебачення і радіо! Хоче і Має право ЧУТИ і БАЧИТИ те, як і чим живуть земляки. А не те, що з центрального ефіру диктуватиме Зе-команда напередодні виборів… Вже ясно одне: влада все робить можливе, аби знищити регіональне мовлення», - пише у «Фейсбуці» колишня голова обласної ради, депутат облради Валентина Коваленко.

Як же хочуть трансформувати Суспільний мовник? Є в кожній області інформаційний канал, який має певну кількість мовлення і частинку з цілого – це мовлення власного виробництва. У Києві планують зробити один канал на всіх, який буде мовити з вкрапленнями ефірного часу з регіонів. Трансляція вестися буде одна – з Києва.

Щодо програм. Обговорювалась ідея виробляти програму на базі однієї з філій. Розглядались різні варіанти і було прийнято рішення, що технічно до цього найбільше підходить Київська філія. Тому й не виходитиме Ранок черкаського виробництва. На радіо також планують скоротити ефірне мовлення наполовину. Залишити планують чотири редактори, кажуть колеги з телерадіокомпанії.

– 15 липня, в ефір вийшов міжрегіональний проєкт "Ранок на Суспільному", у виробництві якого беруть участь всі філії Суспільного. Підготовка до запуску проєкту почалась ще навесні. Для нього ми готуємо сюжети про цікавих людей – жителів Черкащини, тематичні рубрики («Корисні поради», «Природа лікує» та ін.), знімаємо подієві репортажі, будемо робити включення наживо у ефір з Черкас та області, згодом практикуватимемо виїзні студії. Щоденний ефір триватиме 2,5 години й буде інформаційно-пізнавальним. Завдання черкаська команда має трохи складніші, ніж раніше, тут треба не тільки творчо мислити, а й технічно працювати "на висоті", значно зросли вимоги до якості матеріалів. Ми піднімаємо планки якості, зараз Суспільне впроваджує Концепцію регіонального мовлення на 2020–2021 роки, за якою всі філії працюватимуть як єдина міжрегіональна платформа. Це дозволить ввійти до панелі дослідження телевізійної аудиторії компанії Nielsen та виміряти регіональні рейтинги, – пояснює продюсерка філії ПАТ "НСТУ" "Черкаська регіональна дирекція" Олена Баніна.

– Скільки у вас ефірного часу?

– По телебаченню ми мовимо 16 годин на добу, як і раніше. Єдине, що змінилось, час виходу змістився на одну годину. З 15 липня наш ефір триває з 6:00 до 22:00. Йде мова про зміну формату. У нас сильні новини, маємо інформаційно аналітичні випуски щоденної програми "Тема дня". Запрошуємо регіональні компанії і продакшен-студії долучатись до пітчингових проєктів Суспільного, таким чином — на Суспільному можемо всебічно показувати життя регіону.

– А все таки щодо скорочень?

– Станом на сьогодні нікого не скорочують. Колектив, який працював над програмою "Ранок на UA: Черкаси" пішов у відпустки, які планували ще на початку року саме з 15 липня. Після виходу з відпусток деякі з них працюватимуть над спецпроєктами, деякі будуть задіяні у виробництві міжрегіонального проєкту. З впровадженням концепції щоденно в ефірі буде 4 години регіонального контенту, включно із міжрегіональними проєктами і тими, які вироблятимуть на аутсорсі. Формати виробництва ми розширюємо: це будуть міжрегіональне виробництво, суто локальні врізки та регіональне виробництво на замовлення.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 брехня 15.07.2020 16:04
скорочення будуть, не варто пані Баніній так цнотливо обходити цю тему. Звісно "станом на сьогодні нікого не скорочують", бо законодавство це забороняє. Залишать новини і "тему дня", решта 15 годин - буде "київ"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100