Цієї ночі жителі мікрорайону Митниця і центру Черкас відчували у повітрі неприємний хімічний запах. Про це вони пишуть у соціальних мережах.

Фото VladAir


«Відчула о 3.00 ночі страшенний сморід на Митниці! В квартирі балкону немає, відчинене вікно, чути в кімнату з вулиці. Запах схожий на розплавлену при паянні таблетку ацетилсаліцилової кислоти! Вікна зачинила! Цікаво було б дізнатися, що це і чому саме о 3 годині ночі!» – зазначила черкащанка Тетяна Волочай.

«У центрі також було чути», – додала інша жителька міста Lana Lana.

«Так, повітря смерділо вночі, ще й як. Без хімічних викидів не обійшлося», – твердить черкащанка Nata Poshek.

В управлінні ДСНС України в Черкаській області «Прочерку» повідомили, що про жодні причини появи хімічних запахів на Митниці й у центрі міста їм не відомо.

Тим часом, начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань на запитання нашого журналіста відповів, що, на жаль, поста спостережень, на якому б відбиралися проби атмосферного повітря, в мікрорайоні Митниця установа не має; найближчий – у центрі міста.

«Аналіз проб повітря, відібраних у центрі міста о 1 годині минулої ночі і о 7 год ранку перевищень шкідливих домішок, які нами контролюються, не зафіксовано. Поряд з цим, минулої ночі виступ антициклону із заходу, який забезпечив безвітряну погоду і відсутність перемішування повітря в атмосфері, сприяв накопиченню шкідливих домішок в атмосфері над містом», – зазначив Віталій Постригань.

Волочай

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 [email protected] 21.01.2021 02:02
700 лет просто кошмар! Нет спасения, настолько завоняли город .. что местные власти? Вам вообще нет дела до экологии? Сколько стоит всё это дерьмо?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 центр 25.07.2020 17:28
у всіх містян які народилися при кпсс повинна бути 3тя група брон. астми. не раз це чув від врачів
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Химик 25.07.2020 11:30
Татьяна, вы наверное редко просыпаетесь ночью. В Черкассах десятки лет (если безветренная погода) по ночам с 3 до 6 воняет "химией". Химические заводы - хлам, контролирующие службы - взяточники из бывших наперсточников, народ все это молча нюхает, а кажддый третий ребенок - "ацетонник". А хозяева хлама дышат чистым австрийским воздухом. Вот так.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Черкаси 24.07.2020 13:22
Короче всі служби включили "Дібіла". Хоча всім відомо, що сморід від підприємства "Те**но" за тролейбусним парком.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100